Imamo novi teniski klasik - Preko 200 minuta atomskog tenisa Sinera i Alkaraza, Španac postao "kineski car"!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.10.2024.
14:37
Izvor: Sportske.net

Sjajno finale.

EPA-EFE/JESSICA LEE
EPA-EFE/JESSICA LEE

Povezane vesti

Španski teniser Karlos Alkaraz osvajač je ATP turnira u kineskom Pekingu.

On je u finalu koje će se dugo prepričavati savladao prvog tenisera sveta Italijana Janika Sinera sa 2:1, po setovima (6)6:7, 6:4, 7:6(3), posle tri sata i 21 minuta fenomenalnog tenisa.

Ređali su se spektakularni poeni od početka pa do kraja meča za trofej. Alkaraz je prvi stigao do brejka, poveo sa 3:1 u prvom setu, ali je dozvolio Sineru da pri vođstvu od 5:4 vrati brejk i ostane u prvom setu, u kojem je slavio nakon taj-brejka. Prethodno je Španac propustio čak tri set lopte.

Nastavilo se u istom ritmu i tokom drugog seta.  Alkaraz je bio odlučniji i smireniji u samoj završnici, stigao do brejka u devetom gemu i ovoga puta potvrdio stečenu prednost dobrim servis gemom za izjednačenje u setovima - 1:1

Drama je kulminaciju doživela u trećem setu. Alkaraz je došao do brejka u trećem gemu, poveo sa 2:1 i delovalo je da je tada prelomio meč. Ipak, Siner je još jednom dokazao zašto je prvi na planeti, vratio je brejk u osmom gemu i poravnao na 4:4. Sve je odlučeno u taj-brejku, a u njemu je Španac pokazao da je za nijansu kvalitetniji rival i došao do trofeja u Pekingu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke