Alkaraz pred sudar sa Sinerom: "On je sada najbolji na svetu"

Autor: Sportske Net
sreda 05.06.2024.
00:00
Izvor: Sportske.net

Ovaj meč igra se u četvrtak.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Karlos Alkaraz je mnogo lakše od očekivanog pobedio Stefanosa Cicipasa za plasman u polufinale Rolan Garosa. Španac je slavio 3:0 za šesti trijumf protiv Grka.

"Veoma dobar meč. Igrao sam odlično. Kontrolisao sam emocije, bio miran, baš kako je i trebalo. Srećan sam što je sve išlo kako sam želeo i što sam ponovo u polufinalu Rolan Garosa", kazao je Alkaraz.

Sada ga očekuje derbi sa Janikom Sinerom.

"Mislim da je to težak izazov. On je sada najbolji na svetu, teniser koji igra najbolje u ovom trenutku. Šta da kažem? Uvek smo igrali velike mečeve, sećam se tog četvrtfinala 2022. Mečevi su uvek na visokom nivou. Zahvaljujući njemu i ja igram na visokom nivou. Moram da dam sto odsto energije. Da napredujem u igri da bih mogao da ga pobedim. Volim da ga gledam kako igra. Biće to veliki izazov za mene. Ono što želim je da budem opet na ovom divnom terenu, nadam se da će publika uživati i da ćemo pokazati najbolji tenis, pa na kraju, ako mogu i da pobedim", rekao je srećno Alkaraz.

Tema je bila naravno i njegov osmeh. 

"Sve vreme teram sebe da se smejem, čak i u teškim momentima. To utiče na mene jako dobro. Volim što sam ovde i u takvim teškim momentima, jednostavno kao i svi veliki igrači, želim da izađem iz svega na najbolji način. Zahvaljujući smehu i mom timu, sve ide kako treba, kada se svi smejemo, pokazujem svoj najbolji tenis", zaključio je Karlos Alkaraz.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke