Alkaraz preživeo pčele, pa "bocnuo" Novaka: "Siner je najbolji na svetu"

Autor: Filip Rodic
petak 15.03.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Najčudniji meč u karijeri.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Karlos Alkaraz se plasirao u polufinale Indijan Velsa nakon pobede nad Aleksandrom Zverevim, a tamo ga čeka italijanski dečko u usponu Janik Siner.

Prema tvrđenju Španca, Siner je najbolji teniser na svetu, iako je broj jedan Novak Đoković.

"Siner je trenutno najbolji teniser na svetu, biće to veliki izazov. Iskreno, ni sam ne znam kako da priđem ovoj partiji. Video sam izjavu Tomija Pola da „Siner igra potpuno nag“ i mnogo mi se dopala", rekao je Alkaraz i dodaje:

"Janik zaista igra fenomenalno, bez poraza je u 2024. Mnogo uživam kada gledam kako igra. Biće to veliki izazov za mene. Dve poslednje partije sam izgubio od njega, tako da moram malo da se prilagodim. U svakom slučaju to će biti moja najteža partija do sada u sezoni", kaže Alkaraz.

Naravno incident sa pčelama koji je odložio duel sa Zverevim za skoro dva časa i posle koga je Nemac nastavio susret nekako potpuno ispražnjen, još je tema dana.

"Sigurno najčudniji meč koji sam odigrao. Dobio sam treći gem i hteo da serviram kada sam video pčele. Prvo sam pomislio da ih je samo nekoliko a onda sam pogledao ka nebu i video stotine, neke od njih na mojoj kosi. Jedna me je ujela. Bilo je ludo, počeo sam da trčim u svim pravcima kako bih se spasao".

Kada su se teniseri vratili na teren, problem još nije bio rešen.

"Bilo je još pčela po uglovima i ometale su nas. Pokušali smo da se zagrejemo, ali video sam ih i nisam mogao da se koncentrišem. Više sam pazio da budem daleko od njih nego kako udaram", istakao je Karlos.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke