Alkaraz svestan da je prvo mesto sada daleko: ''Mnogo prilika sam propustio...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.10.2023.
20:33
Izvor: Sportske.net

Teoretski, razlika nije nedostižna, ali...

EPA-EFE/EDUARDO LIMA
EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Povezane vesti

Odluka najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića da ne učestvuje na aktuelnoj azijskoj turneji ujedno je pružila priliku Karlosu Alkarazu da mu se značajno približi u trci za prvo mesto do kraja tekuće sezone.

Mogao je mladi Španac da u Pekingu i Šangaju osvoji čak 1.500 bodova, ali umesto toga osvojio je tek 270 i značajno umanjio svoje šanse da stigne Novaka na vrhu.

I sam je svestan toga posle današnjeg neočekivanog poraza od Bugarina Grigora Dimitrova (2:1) u osmini finala Mastersa u Šangaju.

''Imati ovakvu priliku na Mastersu 1000... teško je prihvatiti da je ne iskoristiš.

Posle ovog poraza prvo mesto je malo dalje. Biće teže... Predstoje mi neki turniri i trudiću se da dam sve od sebe da ih osvojim, ako želim da dođem u priliku da završim godinu kao broj jedan. Propustio sam mnogo prilika da to ostvarim“, požalio se Alkaraz novinarima.

Pohvalio je Dimitrova i naglasio da je ovakav ishod došao kao plod dobre igre bugarskog tenisera.

''Bilo je malo iznenađenje za mene kako je drugi set počeo nakon teškog prvog seta i zadržao taj nivo i intenzitet tokom drugog i trećeg'', priznao je Alkaraz.

"Nije mi dozvolio da igram svoju igru. Sve vreme sam pokušavao, ali nisam mogao, branio sam se sve vreme i nisam mogao da dođem u poziciju za napad“, dodao je Španac.

Krajem meseca ga očekuje turnir u Bazelu. Prilika za novih 500 poena i približavanje Đokoviću koji u ovom trenutku ima 2.240 poena više.

''Ovo je poraz koji boli, očigledno, ali te tera da se poboljšaš za budućnost. Pokušaćemo da iskoristimo priliku da treniramo one male detalje zbog kojih sam propustio priliku u ovom meču i da se to ne dogodi opet“, zaključio je Alkaraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke