Alkaraz već u polufinalu, još jedna maksimalna pobeda!

Autor: Darko Mitrović
sreda 10.11.2021.
17:22
Izvor: Sportske.net

Nova zvezda svetskog tenisa grabi ka tituli u Milanu.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Osamnaestogodišnji Španac koji je oduševio kompletnu svetsku tenisku javnost svojim letošnjim nastupima na US openu nastavlja sa zapaženim rezultatima i od njega se tek mogu očekivati velike stvari.

Karlos Alkaraz ove sedmice učestvuje na tradicionalnom ''NextGen'' turniru u Milanu, gde nastupa osmorica najboljih mladih igrača u tekućoj sezoni i gde se igra po eksperimentalnim pravilima, pa se setovi dobijaju posle četiri osvojena gema. Učesnici su podeljeni u dve grupe sa po četiri igrača.

Alkaraz je juče u Grupi A startovao ubedljivom pobedom nad Norvežaninom Rudom, a danas je takođe sa 3:0 savladao američkog predstavnika Brendona Nakašimu.

Španac je sav posao završio za sat i po, slavio je po setovima sa 4:3 /7:4/, 4:1, 4:3 /7:4/ i na taj način osigurao plasman u finale.

Poslednji Alkarazov rival u grupi biće 20-godišnji Argentinac Huan Manuel Serundolo koji je doživeo dva poraza u prva dva kola, a Nakašima i Rud će se u međusobnom duelu boriti za drugo mesto koje vodi u polufinale iz ove grupe.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke