Alkaraz: "Gladan sam, želim više od četvrtfinala"

Autor: Sportske Net
ponedeljak 10.07.2023.
23:20
Izvor: Sportske.net

Ima najviše ciljeve Španac.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Karlos Alkaraz plasirao se u letvrtfinale Vimbldona po porvi put u karijeri, poto je posle preokreta savladao Mate Beretinija. Nije krio zadovoljstvo Španac. 

,,Znao sam da će biti teško. Igrao je ovde finale, odličan je. Nije bilo lako vratiti se posle prvog seta. Znao sam da ću morati da koristim svoje šanse, da budem fokusiran. Bilo bitno da držim koncentraciju. U tome sam bio odličan, zato sam srećan što sam dobio meč", kaže Alkaraz.

Premda mu je četvrtfinale bilo primarni cilj, Alkaraz cilja trofej sada.

"Gladan sam, želim i više od četvrtfinala. To je nešto što sam hteo, prošle godine ispao sam u osmini. To mi je bio cilj, da budem među osam. Sada, kada sam tu, hoću više. San mi je da igram finale i osvojim titulu jednog dana. Nadam se da ću doći do tog sna možda već ove godine, ali najbitnije je da sam u četvrtfinalu", dodao je svetski broj jedan.

Za polufinale igraće protiv Holgera Runea.

,,Sjajno je, igraće dva mlada momka koji ostvaruju svoje snove. To je sjajno za tenis, sa Holgerom sam igrao mnogo turnira. Kada smo imali još 12 godina. Prošli smo kroz sve kategorije zajedno, igrali na sjajnim turnirima. Igrati četvrtfinale sa njim je fenomenalno, uživaću u tome. To je sjajno i za navijače. Obojica ćemo sigurno uživati", zaključio je Alkaraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke