Alkaraza odmah pitali da li će dostići Novakov rekord!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.06.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Nije baš da ne razmišlja o tome.

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

Rolan Garos je večeras dobio svog novog šampiona.

Prvi put u seniorskoj karijeri 21-godišnji Španac Karlos Alkaraz je osvojio ovaj turnir, a ujedno je stigao i do svog trećeg grend slem trofeja, posle trijumfa na US openu 2022. i Vimbldona prošle godine.

Alkaraz je u finalu bio bolji od Nemca Aleksandra Zvereva, slavio je sa 3:2 u setovima, iako je nemački teniser imao vođstvo od 2:1 u setovima.

Već smo pominjali tokom večeri da je Alkaraz sa 21 godinom osvojio više grend slem tirula nego što su u njegovim godinama imali Rodžer Federer ili Novak Đoković, pa nije neočekivano što su ga novinari posle večerašnjeg trijumfa upitali i da li smatra da može da jednog dana dostigne Novakov važeći rekord od 24 grend slem trofeja.

''Ne znam, nadam se... Pričao sam sa Huan Karlosom (Ferero, trener, prim.aut.), možda i juče. Pre ovog finala rekao mi je da se borim za treći grend slem trofej, a Novak ima 24. O tome sad ne mogu da razmišljam, moram da vidim koliko ću ih osvojiti do kraja karijere. Sada ću da uživam u ovom trećem, a za ostalo ćemo da vidimo'', poručio je Alkaraz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke