Alkaraze, spremi se za smenu - Novak se još više popeo na ATP listi!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2023.
12:53
Izvor: Sportske.net

Posle današnje Đokovićeve pobede, vrh ATP liste ima nove promene.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Australijan opena ubedljivom pobedom nad ruskim teniserom Andrejom Rubljovim - 6:1, 6:2 i 6:4.

Ovaj rezultat izazvao je i nove promene pri vrhu ATP liste, jer se Novak Đoković probio na drugu poziciju, odmah iza vodećeg Španca Karlosa Alkaraza.

Plasmanom u polufinale Australijan opena, srpski teniser je zaradio 720 poena i sada ukupno ima 5.790. Alkaraz na prvom mestu ima 6.730 poena, ali on ne učestvuje na ovom turniru i ne može da uveća svoj bodovni saldo.

Novak je tako za sada popravio svoj plasman za tri pozicije, jer je u Melburn stigao kao peti teniser na ATP listi, ali ako ostvari ono što svi želimo i osvoji turnir, iz Melburna će se vratiti i kao ''svetski broj 1'', što suštinski on i jeste, bez obzira kako trenutno ATP lista izgleda.

U ovom trenutku je na trećem mestu Norvežanin Kasper Rud sa 5.765 poena, ali on je ranije eliminisan. Četvrti je Stefanos Cicipas koji se plasirao u polufinale, a trenutno ima 5.715 poena. Grk je za sada jedina pretnja da Novaku eventualno pokvari trenutni plasman na ATP listi do kraja turnira, a Andrej Rubljov iz Melburna odlazi kao petoplasirani sa 4.200 bodova, jer je na listi preskočio Rafaela Nadala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke