Alkarazov hod po ivici, spasavao meč loptu, preokret posle četiri i po sata!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.05.2022.
20:24
Izvor: Sportske.net

Još jedan veliki favorit imao je mnogo problema u drugom kolu Rolan Garosa!

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Jedan od glavnih favorita za titulu na Rolan Garosu, 19-godišnji Španac Karlos Alkaraz bio je danas na pragu eliminacije u duelu sa iskusnim zemljakom Albertom Ramos-Vinolasom.

Njiihov duel trajao je četiri i po sata, obilovao je preokretima, a sve je moglo da se na drugačiji način završi da je Ramos-Vinolas pred kraj četvrtog seta iskoristio meč loptu.

Nije uspeo, a Alkaraz je pokazao da izrasta u velikog šampiona koji je najbolji kada je najteže. Na kraju, 3:2, po setovima 6:1, 6:7 (7:9), 5:7, 7:6 (7:2) i 6:4.

U prvom setu, Alkaraz je odigrao furiozno, kako se i očekivalo od njega, 34-godišnji Ramos-Vinolas je osvojio samo jedan gem i izgledalo je da će se ovaj meč brzo završiti.

Ali, tek od drugog seta počinje prava borba. Ramos-Vinolas je zaigrao mnogo bolje i izborio taj-brejk koji je na razliku rešio u svoju korist sa 9:7.

Osvojeni set je pozitivno uticao na samopouzdanje Ramos- Vinolasa, koji je u trećem setu prvi stigao do brejka. Alkaraz je brzo uzvratio, izjednačio na 3:3, ali u jedanaestom gemu Ramos-Vinolas pravi novi brejk i potom na svoj servis dolazi do preokreta u setovima.

U četvrtom setu je Alkaraz bolje počeo, poveo sa 2:0, ali Ramos-Vinolasa to nije uzdrmalo, napravio je dva brejka, stigao i do meč lopte na 5:4, ali se Alkaraz izvukao i u taj-brejku stigao do izjednačenja na 2:2 u setovima.

Imao je Ramos-Vinolas i vođstvo od 3:0 na početku petog seta, ali je Alkaraz na terenu delovao kao da bi mogao da igra još tri-četiri sata. Umor se kod njega uopšte nije primećivao, dobio je četiri naredna gema u nizu i do kraja još jednim brejkom rešio meč u svoju korist.

U trećem kolu bi njegov rival mogao da bude Sebastijan Korda ukoliko savlada Rišara Gaskea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke