Alkarazovo "savršenstvo" protiv Runea, Španac u polufinalu Vimbldona!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 12.07.2023.
19:30
Izvor: Sportske.net

Najveća pretnja Novaku Đokoviću.

EPA-EFE/ISABEL INFANTES
EPA-EFE/ISABEL INFANTES

Povezane vesti

Prvi teniser sveta Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Vimbldona.

On je sa maksimalnih 3:0, po setovima 7:6 (5), 6:4, 6:4, za dva sata i 21 minuta igre savladao Danca Holgera Runea.

Posebno je impresivan podatak da Alkaraz protivniku nije dozvolio nijednu brejk loptu na meču i tako rivali poslao poruku pred završnicu turnira.

U prvom setu sjajno su servirali obojica tenisera, te nismo videli niti jednu brejk priliku. O pobedniku seta odlučio je taj-brejk u kojem je Alkaraz pri rezultatu 3:3 vezao četiri uzastopna poena i slavio sa 7:3.

Nije bilo prilika da se oduzme servis rivala ni u drugom setu sve do rezultata 4:4. Tada je Alkaraz došao do prve brejk lopte i odmah stigao do brejka, a ubrzo i do drugog seta u meču.

Na krilima velikog vođstva prvi igrač planete 20-godišnji Alkaraz nastavio je da sjajno servirao protiv vršnjaka iz Danske i nije mu dozvolio ni da mu pripreti prilikom svojih servis gemova. Do jedinog brejka u trećem setu Alkaraz je stigao u petom gemu, poveo 3:2 i sebi trasirao put ka pobedi. Imao je Španac meč loptu pri rezultatu 5:3 na servis Runea, ali je Danac uspeo da je spasi ostane u meču. Ipak, u narednom gemu Alkaraz je potvrdio pobedu i plasman u polufinale Vimbldona.

Tamo će mu protivnik biti Rus Danil Medvedev koji je ranije danas savladao Amerikanca Kristofera Jubenksa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke