ANKETA - Ko osvaja Australijan open?

Autor: Sportske Net
sreda 26.01.2022.
17:25
Izvor: Sportske.net

Ulog je veliki.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Bliži se kraj ovogodišnjeg Australijan opena, a u muškoj konkurenciji može se reći da su favoriti opravdali očekivanja. Dobro, ne svi s obzirom na to da je jedan od glavnih favorita i treći reket sveta Aleksandar Zverev, ispao u osmini finala od Denisa Šapovalova u tri seta. 

Ove godine bili smo uskraćeni da gledamo i navijamo za Novaka Đokovića, ali uskoro ćemo i za to imati priliku, jer je privaljen za turnir u Dubaiju. 

Kada je reč o Otvorenom prvenstvu Australije, pred nama je polufinale prvog grend slema u sezoni. 

U anketi ispod glasajte za pobednika AO.

Četiri najuspešnija na prvom velikom izazovu ove godine bili su Mateo Beretini, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas i Danil Medvedev. 

Beretini je u osmini finala u tri seta pobedio Karenja Bustu, da bi se polufinale dočepao posle velike borbe sa Monfisom u pet setova. 

Nadal se očigledno vratio tenisu na velika vrata, pošto je ovo njegov prvi veliki turnir još od Rolan Garosa. Španac je do polufinala stigao pobedivši Manarina u tri seta, a potom i Šapovala posle pet setova i četiri sata tenisa. 

Grčki predstavnik se u 1/8 finala namučio sa Fricom kroz pet setova, ali je na kraju izborio plasman dalje i tamo ubedljivo nadvisio Sinera. 

Branilac finala iz 2021. godine, koje je izgubio od Đokoovića je Medvedev. Drugi reket sveta je u osmini finala pobedio Kresija sa 3:1, da bi u polufinalu stigao do fantastičnog preokreta protiv Ože-Alijasima i slavio 3:2. 

Polufinalni parovi su: 

Mateo Beretini - Rafael Nadal

Stefanos Cicipas - Danil Medvedev

Beretini i Nadal igrali su u polufinalu US opena kada je Španac ubedljivo slavio i potom osvojio turnir, ali od te 2019. prošlo je mnogo, a Italijan prilično napredovao. 

S druge strane, Cicipas i Medvedev do sada su igrali osam puta, a Rus vodi u međusobnim duelima 6-2. Njihov pretposlednji susret bio je upravo na Australijan openu 2021. kada je drugi reket sveta slavio 3:0 u polufinalu. Na poslednjem viđenju ove dvojice, maksimalnu pobedu je odneo Cicipas u četvrtfinalu Rolan Garosa.

Ulog je veliki, Medvedev se bori sa vrh na ATP listi, jer će osvajanjem prestići Novaka. Nadal s druge strane juri da ispiše stranice istorije i pretekne Federera i Đokovića na večnoj listi 21. grend slemom, dok druga dvojice igraju za svoj prvi grend slem trofej. 

Glasajte za pobednika Australijan opena. 


Quizmaker


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke