AO - Aktuelna šampiona senzacionalno ispala, ostale favoritkinje prošle

Autor: Sportske Net
petak 21.01.2022.
15:00
Izvor: Sportske.net

Evo još nekih rezultata sa Australijan opena.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedila Italijanku Kamilu Đorđi sa 6:2, 6:3.

Barti je izgubila samo osam gemova i provela manje od tri sada na terenu u prva tri kola u Melburnu.

Aktuelna šampionka Vimbldona i pobednica Rolan Garosa 2019. ima za cilj da postane prva Australijanka koja je osvojila Australijan open od 1978. godine.

Njoj će na tom putu u narednom kolu stajati Amerikanka Amanda Anisimova koja je danas u trećem kolu iznenadila aktuelnu šampionku Australijan opena, Japanku Naomi Osaku.

Anisimova, trenutno 60. teniserka sveta, pobedila je Osaku posle tri seta - 4:6, 6:3, 7:6. Osaka je u desetom gemu odlučujućeg seta propustila dve meč, pre nego što je Anisimova dobila super taj-brejk sa 10:5.

Šampionka Rolan Garosa, češka teniserka Barbora Krejčikova plasirala se danas u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedila Estonku Jelenu Ostapenko sa 2:6, 6:4, 6:4.

Krejčikova nije uspevala da pronadje svoj ritam do polovine drugog seta, zaostajala je sa 6:4, 3:1, ali je potom zaigrala mnogo bolje i stigla do pobede posle dva sata i deset minuta igre.

"Zaista sam ponosna na način na koji sam uspela da izdržim iako sam gubila. Meč je bio zaista težak i srećna sam što sam uspela da pronadjem način kako da iskoristim svoje šanse i na kraju dobijem", rekla je Čehinja, koja se prvi put plasirala u četvrto kolo Australijan opena.

Ona će u narednom kolu igrati protiv dvostruke šampionke Australijan opena, Beloruskinje Viktorije Azarenke koja je slavila protiv Ukrajinke Eline Svitoline sa ubedljivih 6:0, 6:2 posle samo 67 minuta igre.

Azarenka, koja se plasirala u četvrto kolo prvi put od 2016, upisala je 17 vinera, uz samo devet neiznudjenih grešaka, i nije je suočila niti sa jednom brejk loptom.

Plasman u osminu finala obezbedila je i Grkinja Marija Sakari koja je pobedila Ruskinju Veroniku Kudermetovu sa 6:4, 6:1 i u narednom kolu igraće protiv Amerikanke Džesike Pegule koja je bila bolja od Nurije Parisas Dijas iz Španije sa 7:6(3), 6:2.

Šesta teniserka sveta, Paula Badosa iz Španije je pobedila ukrajinsku teniserku Martu Kostjuk sa 6:2, 5:7, 6:4, a protivnica u osmini finala biće joj Amerikanka Medison Kiz koja je posle preokreta slavila protiv Kineskinje Čen Vang sa 4:6, 6:3, 7:6(2).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke