AO - Garsija i Pliškova u trećem kolu

Autor: Mladen Heleta
četvrtak 19.01.2023.
11:25
Izvor: Sportske.net

Prošle još Vekić i Džang.

EPA-EFE/JASON O'BRIEN
EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Povezane vesti

Četvrta teniserka sveta Karolin Garsija plasirala se danas u treće kolo Australijan opena, nakon što je pobedila kanadsku igračicu Lejlu Fernandes sa 7:6, 7:5.

Francuska igračica je pobedu nad 40. teniserkom sveta ostvarila za sat i 52 minuta.

Teniserke su u prvom setu napravile po jedan brejk, a pobednik prvog dela rešen je u taj-brejku. Fernandes je odlično počela i povela sa 5:2, da bi sa pet vezanih poena Garsija osvojila prvi set.

Fernandes je u drugom setu na servis rivalke u 10. gemu imala set loptu, koju nije iskoristila. Garsija u narednom gemu pravi brejk i zatim lako dolazi do pobede.

Protivnica u narednoj fazi biće joj nemačka teniserka Laura Zigemund (158. na WTA listi), koja je bila bolja od Rumunke Irine Kamelije Begu sa 5:7, 7:5, 6:3.

Bivša prva teniserka sveta Čehinja Karolina Pliškova plasman u treće kolo izborila je pobedom nad Kazahstankom Julijom Putincevom (6:0, 7:5).

Trenutno 31. igračica sveta u trećem kolu igra protiv Ruskinje Varvare Gračeve, koja je savladala Italijanku Lukreciju Stefanini sa 6:3, 6:1.

Hrvatska teniserka Dona Vekić u drugom kolu je bila bolja od 20. teniserke sveta Ruskinje Ljudimle Samsonove sa 6:3, 6:0. U sledećoj fazi 64. igračica na WTA listi igra sa španskom teniserkom Nurijom Parisas Dijas, koja je pobedila rusku igračicu Anastasiju Potapovu (6:3, 6:2).

Dalje je prošla i Kineskinja Šuaj Džang, nakon što je pobedila hrvatsku teniserku Petru Martić sa 6:3, 6:3. Džang, 22. teniserka sveta, u narednom kolu igra protiv Amerikanke Keti Volinec.

Plasman u treće kolo obezbedile su i Italijanka Kamila Đorđi i Čehinja Linda Fruhvirtova. Đorđi je savladala Slovakinju Anu Karolinu Šmidlovu sa 6:4, 6:3, dok je Fruhvirtova bila bolja od domaće teniserke Kimberli Birel sa 6:3, 6:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke