AO - Konkurencija nikad slabija? Rafa je dokaz, ali i njegova izjava...

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.01.2022.
10:00
Izvor: Sportske.net

Rafael Nadal je stigao do finala Australijan opena što je veliki uspeh za njega u 35 godina.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Šesto finale na Australijan openu za Rafaela Nadala. 

On je u polufinalu bolji bio od Matea Beretinija, bilo je 3:1 u setovima, reklo bi se rutinski odrađen posao nekada najboljeg tenisera sveta i čoveka koji pretenduje na 21. gren slem trofej. 

"Za mene, sve se vrti oko Australijan opena i ništa više. Neverovatan događaj, kao što sam već i pomenuo pre nekoliko dana. Ponekad nisam imao sreće u karijeri što se tiče povreda, pa nisam mogao da budem na nivou. Sećam se mečeva u finalu sa Novakom 2012. (poraz u pet setova) i Federerom 2017. godine, igrao sam dobro. Srećan sam što sam uspeo da osvojim 2009. godine, ali nisam verovao da ću dobiti još jednu priliku. Samo pokušavam da uživam u ovoj pobedi i da dam sve od sebe u novom finalu", rekao je Rafa.

Nadal je istakao i da je ovo ogroman uspeh zbog činjenice da nije znao ni da li će igrati Australijan open.

"Svi znaju da sam više igrač koji voli da igra na otvorenom nego na zatvorenom. Ali, da, stadion izgleda odlično kada je zatvoren i publika zvuči mnogo glasnije. Uživao sam u atmosferi, ne mogu da se žalim. I pre meča sam znao da će krov biti zatvoren. Pre mesec i po dana nisam ni znao da ću uopšte igrati tenis, zato mi nije bitno da li igram napolju ili unutra. Samo želim da igram i da pružam sve od sebe", rekao je Rafael Nadal. 

Da li je ovim izjavama dokazao da je ove sezone AO nikad slabiji?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke