AO - Krajinović nemoćan, Danac ga poslao kući!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.01.2023.
09:23
Izvor: Sportske.net

Rune pokazao zašto je 10. na svetu.

 EPA-EFE/TOLGA AKMEN
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Povezane vesti

Srpski teniser Filip Krajinović izgubio je od Danca Holgera Runea sa 3:0, po setovima 6:2, 6:3, 6:4, za nešto više od dva časa, i ispao na startu Australijan opena.

Bila je ovo "jednosmerna ulica", za našeg tenisera nažalost "slepa", a mladi Rune pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih igrača na planeti.

Izgubio je Krajinović početni gem na svoj servis i već tada se videlo koliko će težak zadatak imati danas. Rune je u petom gemu stigao do duplog brejka i poveo sa 4:1.

Ipak, uspeo je srpski teniser da u narednom gemu vrati jedan brejk zaostatka, ali je već u narednom Danac vratio tri gema i prednosti i ubrzo stigao do seta.

U nastavku meča ista priča. Krajinović je ponovo dopustio brejk u prvom servis gemu, imao brejk priliku da ekspresno izjednači, ali nije uspeo. Do kraja seta 10. igrač planete Rune zadržao je svoj servis, napravio još jedan brejk i poveo sa 2:0.

Na početku trećeg seta ništa novo - rani brejk Runea. Tada je izgledalo da je Danac rešio pitanje pobednika, ali se Krajinović nije predao. Uspeo je srpski teniser da po prvi put oduzme servis rivalu u sedmom gemu trećeg seta i stigne do izjednačenja - 4:4.

Međutim, nije izdržao Krajinović. servirao je pri rezultatu 5:4 za protivnika kako bi ostao u meču, ali je dozovolio Runeu dve meč lopte, mladi Danac je iskoristio drugu i potpuno zasluženo prošao dalje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke