AO - Lehečka živi san, preko Ože-Alijasima do ogromnih visina!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.01.2023.
09:06
Izvor: Sportske.net

Još jedna fenomenalna partija Čeha za četvrtfinale Australijan opena.

EPA-EFE/JAMES ROSS
EPA-EFE/JAMES ROSS

Povezane vesti

Češki teniser Jirži Lehečka eliminisao je Kanađanina Feliksa Ože Alijasima sa 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 7:6 (2), 7:6 (3), za tri sata i 17 minuta igre, i izborio senzacionalan plasman u svoje prvo grend slem četvrtfinale.

Lehečka, trenutno 71. igrač na planeti igra najbolji tenis "života" u Melburnu, a pred 21-godišnjim Čehom, nakon Borne Ćorića i Kamerona Norija pao je još jedan nosilac, ovoga puta sedmi igrač sveta Felik Ože-Alijasim. Ovo je sjajnom Lehečki bila prva pobeda u karijeri nad igračem koji je u top 10 na planeti.

Ipak, nije počeo meč bajkovito po Čeha. Prvi brejk na meču napravio je Ože-Alijasim, poveo sa 3:1 i bez problema stigao do prvog seta.

Nije Lehečka imao ni brejk priliku sve do osmog gema drugog seta kada je stigao do prve šanse da oduzme servis rivalu i uspeo u tome za izjednačenje u setovima.

U trećem setu nije bilo brejkova, tako je pitanje pobednika rešeno u taj-brejku. A u njemu je na terenu postojao samo samouvereni Čeh koji je odlučujući gem dobio sa 7:2 i tako stigao na samo jedan set od najvećeg uspeha u karijeri.

To se i dogodilo, a opet je po Lehečku taličan bio 13. gem u setu. Baš kao i u trećem, i u četvrtom setu presudio je taj-brejk i veća mentalna snaga mladog Čeha, koji je sa 7:3 nadigrao Ože-Alijasima, poslao ga kući, a sebe lanisrao u tenisku "orbitu".

Protivnik Jiržiju Lehečki u četvrtfinalu Australijan opena biće bolji iz meča Janik Siner - Stefanos Cicipas koji se igra kasnije danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke