AO - Marej sve bliži pravoj formi, Cicipas lagano

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 18.01.2022.
15:05
Izvor: Sportske.net

Ko je sve u drugom kolu?

EPA-EFE/JAMES GOURLEY
EPA-EFE/JAMES GOURLEY

Povezane vesti

Četvrti teniser sveta Stefanos Cicipas plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio Švedjanina Mikaela Imera sa 6:2, 6:4, 6:3.

Grčki igrač je do pobede nad 86. teniserom sveta došao za dva sata i 12 minuta.

Za dobijanje prvog seta Cicipasu su bila dovoljna dva brejka, dok je u drugom setu prvi do brejka došao švedski igrač (2:0).

Cicipas zatim uzima tri uzastopna gema, da bi u šestom gemu Imer vratio brejk.

Ključnu prednost u drugom delu igre grčki teniser stekao je u devetom gemu, dok su mu za osvajanje trećeg seta bila potrebna dva brejka.

Grčki teniser, koji je na Australijan openu dva puta igrao polufinale će u drugoj rundi igrati protiv Argentinca Sebastijana Baesa.

Francuski igrač Artur Rinderkneč je do drugog kola došao pobedom nad domaćim teniserom Aleksejem Popirinom sa 7:5, 4:6, 6:2, 3:6, 6:3.

Rinderkneš, 48. teniser sveta će se u drugom kolu sastati sa britanskim igračem Danijelom Evansom.

U drugom kolu je i Španac Pablo Anduhar, pobedom protiv bosanskog tenisera Damira Džumhura 6:1, 7:5, 6:1. On će igrati protiv Slovaka Aleksa Molčana, koji je bio bolji od Romana Safijulina iz Rusije sa 6:3, 7:6, 5:7, 7:6.

Američki teniser Frensis Tijafo pobedio je posle skoro tri sata Argentinca Marka Trangelitija sa 3:6, 6:4, 6:2, 3:6, 6:2. Njegov protivnik u drugom kolu biće Amerikanac Tejlor Fric, koji je pobedio Maksimilijana Marterera iz Nemačke sa 7:6, 6:3, 6:2.

Poljski teniser Kamil Majhšak plasirao se u drugo kolo pošto je pobedio Italijana Andreasa Sepija sa 6:1, 6:1, 7:5. On će igrati protiv De Minora u drugom kolu. 

Britanski teniser Endi Marej plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 23. igrača sveta Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije posle pet setova, 6:1, 3:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Marej, 113. igrač sveta, pobedio je posle tri sata i 52 minuta. On je devet puta oduzeo servis Basilašviliju, koji je iskoristio šest brejk lopti.

Basilašvili je imao 99 neiznudjenih grešaka, a Marej 46.

Marej je pet puta igrao u finalu u Melburnu i još nije osvojio trofej. On je poslednji put u Melburnu igrao 2019. godine, kada je mislio da će mu to biti poslednji turnir u karijeri jer ga je čekala operacija kuka.

"Ovo je neverovatno. Bile su ovo teške tri ili četiri godine, ali uložio sam mnogo napornog rada da bih stigao ovde. Igrao sam mnogo puta ovde i atmosfera je neverovatna. Tada sam mislio da je moguće da je to moj poslednji meč, ali sada, da dobijem ovakvu bitku u pet setova - nisam mogao više da tražim", naveo je Marej posle meča.

Britanac će u drugom kolu igrati protiv Taroa Danijela iz Japana.

U drugom kolu je i Francuz Benoa Per, pošto je posle tri sata i 40 minuta pobedio Brazilca Tijaga Monteira 6:4, 3:6, 7:5, 2:6, 7:5. On će igrati protiv Grigora Dimitrova iz Bugarske, koji je bio bolji od Jiržija Legeckog iz Češke sa 6:4, 4:6, 6:3, 7:5.

Britanac Danijel Evans prošao je u drugo kolo pobedom protiv Belgijanca Davida Gofana 6:4, 6:3, 6:0. Njegov protivnik biće Francuz Artur Rinderkneč.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak