AO - Medvedev slomio "žilavog" Kresija, Ože-Alijasim okrenuo Čilića!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 24.01.2022.
08:49
Izvor: Sportske.net

U noći između nedelje i ponedeljka, odigrana su dva meča osmine finala Australijan opena.

EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Ruski teniser Danil Medvedev uspeo je da se plasira u četvrtfinale turnira u Melburnu pošto je posle skoro tri i po sata uspeo da savlada Amerikanca Maksima Kresija sa 3:1 u setovima.

Nije bilo lako drugom teniseru sveta protiv "žilavog" Kresija i pored lako osvojenog prvog seta koji je dobio sa 6:2.

Usledila je velika borba u nastavku meča, Medvedev je posle taj-brejka osvojio i drugi set, da bi treći pripao Amerikancu koji je ovoga puta bio bolji u taj-brejku.

Imao je Kresi priliku i da izjednači, međutim presudan je bio 11. gem u četvrtom setu u kojem je Amerikanac izgubio servis. Nakon toga, Medvedev je iskoristio prvu meč loptu i zakazao duel sa Feliksom Ože-Alijasimom.

Kanađanin je bio bolji od Marina Čilića rezultatom 3:1 u setovima i to nakon preokreta.

Hrvatski teniser relativno je lako osvojio prvi set sa 6:2, da bi velika borba usledila u drugom setu koji je Ože-Alijasim osvojio posle veoma uzbudljivog taj-brejka u kojem je bilo 9:7.

U trećem setu, deveti teniser sveta je okrenuo situaciju u svoju korist zahvaljujući dva brejka, nakon čega je iskoristio prvu set-loptu.

Nije se Marin Čilić predao u četvrtom setu, kako nije bilo brejkova došlo se do taj-brejka u kojem je Ože Alijasim ponovo bio bolji, ovoga puta sa 7:4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke