AO - Nadal četiri sata krčio put do četvrtfinala i ostao prvi

Autor: Beta Beta
nedelja 21.01.2018.
10:58
Izvor: Beta

Prvi teniser sveta i prošlosezonski finalista na Australijan openu našao se na teškom ispitu u četvrtom kolu prvog Grend slema sezone ali je posle četiri sata borbe uspeo da se plasira u četvrtfinale.

Epa/Mast Irham
Epa/Mast Irham

Povezane vesti

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 26. igrača sveta Argentinca Dijega Švarcmana sa 3:1 (6:3, 6:7, 6:3, 6:3).

Prošlogodišnji finalista je pobedio za tri sata i 51 minut. On je u osmom gemu prvog seta oduzeo servis Švarcmanu, što mu je bilo dovoljno da povede u meču. U drugom setu obojica su napravili po tri brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je Argentinac dobio sa 7:4.

Prvi teniser sveta je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk i ponovo poveo u meču, a u četvrtom setu je dva puta oduzeo servis Švarcmanu i posle treće meč lopte plasirao se među osmoricu najboljih.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 6:7, 6:3, 7:6, 7:6.

Današnjom pobedom Rafa je osigurao prvo mesto na ATP rang listi bez obzira na to šta će uraditi do kraja turnira.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke