AO - Pegula lako do četvrtfinala, sada je glavna favoritkinja za titulu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.01.2023.
09:19
Izvor: Sportske.net

Sjajan meč za treću na svetu.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Amerikanka Džesika Pegula plasirala se u četvrtfinale Australijan opena nakon što je u osmini finala bila bolja od Čehinje Barbore Krejčikove sa 2:0, po setovima 7:5, 6:2, za sat i 43 minuta igre.

Treća teniserka sveta opravdala je ulogu favorita protiv 23. na planeti Krejčikove i nije dozvolila i treće iznenađenje kod dama danas, nakon što su pre nje sa turnira ispale najbolja igračica sveta Iga Švjontek i Amerikanka Koko Gof.

A nakon što je juče svoje učešće u Melburnu završila druga na WTA listi Tunišanka Ons Žaber, Pegula je postala prvi favorit za titulu u Australiji.

Pegula je meč prelomila osvajanjem dramatičnog prvog seta u kojem smo videli mnoštvo brejk lopti i tri brejka. Jedan više, onaj odlučujući u 11. gemu napravila je Amerikanka i stigla do prednosti nakon maratona od 67 minuta.

U prva tri gema drugog seta videli smo tri brejka, jedan više ponovo je bio na strani Pegule. Zatim je Amerikanka i po treći put oduzela servis rivalki i ubrzo stigla do ubedljivih 5:1, a još brže do plasmana u četvrtfinale prvog grend slema u godini.

Tamo će joj protivnica biti bolja iz meča između Beloruskinje Viktorije Azarenke i Kineskinje Lin Džu. Njihov susret na programu je kasnije danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke