AO - Polu američko četvrtfinale, čeka se Novak!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 25.01.2023.
08:33
Izvor: Sportske.net

Turnir karijere za Tomija.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Američki teniser Tomi Pol plasirao se u polufinale Australijan opena nakon trijumfa nad sunarodnikom Benom Šeltonom.

Pol je za nešto više od tri sata slavio sa 3:1, po setovima 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4, i tako ostvario ubedljivo najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

 U potpuno neočekivano američkom četvrtfinalu mnogo sigurniji bio je pet godina stariji Tomi Pol, 35. igrač sveta.

U prvom setu obojica igrača bila su izuzetno sigurna na svoj servis. Odlučio je taj-brejk u kojem je Pol iskoristio drugu set loptu.

Na prvu brejk loptu u meču čekali smo do četvrtog gema drugog seta. Tada je Pol po prvi put "napao" servis 89. na svetu Šeltona, ali se 20-godišnji Amerikanac odbranio. Ipak, u narednom gemu u kome je servirao Šelton dogodio se brejk, tako je iskusniji Pol poveo sa 4:2 i lako priveo set kraju.

Treći gem trećeg seta bio je najduži na meču. Pol je imao čak četiri brejk lopte, ali ih je Šelton sve spasio. Nastavio je Pol da igra bolje i to mu se isplatilo u sedmom gemu, kada je došao do brejka, poveo 4:3 i činilo se prelomio meč. Međutim, potpuno iznenada Šelton je već u narednom gemu uzvratio svojim prvim brejkom na meču i poravnao rezultat u setu, da bi u 12. gemu još jednom oduzeo servis rivalu i "preoteo" mu set.

Nije izgubljeni set poremetio veoma smirenog Pola. Uspeo je iskusniji Amerikanac da se vrati na pravi put i oduzme servis rivalu već u prvom gemu četvrtog seta. Tada je meč konačno otišao u ruke Pola. On je do kraja sjajno servirao i nije dozvolio Šeltonu ni promil šanse da još jednom zakomplikuje stvari na "Rod Lejver areni".

Tako će se Tomi Pol po prvi put u karijeri naći u grend slem polufinalu, a tamo ga čeka pobednik meča između devetostrukog šampiona u Melburnu Novaka Đokovića i Rusa Andreja Rubljova. Njihov susret na programu je danas od 9.30 sati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke