AO - Šampionka Vimbldona ide ka finalu

Autor: Nemanja Janošev
utorak 24.01.2023.
09:02
Izvor: Sportske.net, Beta

Sjajna Elena.

EPA-EFE/FAZRY ISMAIL
EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Povezane vesti

Šampionka Vimbldona, kazahstanka teniserka Elena Ribakina plasirala se danas u polufinale Australijan opena pošto je pobedila Letonku Jelenu Ostapenko sa 6:2, 6:4.

Ribakina je ostvarila prvu pobedu u tri meča protiv Ostapenko i prošla u svoje prvo polufinale Australijan opena posle sat i 19 minuta igre, čime nastavlja pohod ka svojoj drugog grend slem tituli.

Trenutno 25. teniserka sveta povela je sa 3:1 u prvom setu, pre nego što je meč prekinut zbog kiše na dvadesetak minuta. Po povratku na teren, Ostapenko je spasila prvu brejk loptu, ali je Ribakina iskoristila narednu priliku za povećanje prednosti na 4:1, nakon čega je dobila prvi set sa 6:2.

Ostapenko je prva stigla do prednosti u drugom setu, imala je 2:0, ali je Ribakina vezala tri gema i preokrenula na 3:2. Ribakina je svoje najbolje servise sačuvala za kraj, za finalni gem kada je odservirala tri asa, uključujući i na treću meč loptu.

Ribakina će se za plasman u finale Australijan opena boriti sa pobednicom četvrtfinala u kojem se sastaju Džesika Pegula i Viktorija Azarenka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke