AO - Super rolerkoster pripao Kordi, Amerika slavi Čeha!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 22.01.2023.
08:18
Izvor: Sportske.net

Hačanov bez drame do četrvfinala.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Američki teniser češkog porekla Sebastijan Korda savladao je Poljaka Huberta Hurkača sa 3:2, po setovima 3:6, 6:3, 6:2, 1:6, 7:6 (7), i plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, svoje prvo na grend slemovima. Meč je trajao tri sata i 29 minuta.

U meču punom preokreta odlučio je super taj-brejk u petom setu, a tamo se bolje snašao Korda, pokazao više strpljenja i stigao do najvećeg trijumfa u karijeri.

Prvi set pripao je Hurkaču, a za njegovo osvajanje bio mu je potreban jedan brejk, i to na samom startu meča.

Drugi set, druga priča. Ovoga puta znatno sigurniji bio je mladi 22-godišnji Korda kome je jedan oduzet servis rivalu bio dovoljan da izjednači rezultat.

Početak trećeg seta u potpunosti je pripao razigranom Čehu koji nastupa za Sjedinjene Američke Države. Korda je  napravio dva brejka, stigao do velike prednosti od 3:0 i mirno priveo set kraju.

Činilo se tada da je 31. igrač na svetu prelomio meč, ali tako nije mislio 11. na ATP listi Hurkač. Poljak je odigrao sjajno u četvrtom setu, dozvolio protivniku samo jedan gem i uveo meč u peti, odlučujući set.

U petom setu nije bilo brejkova, te smo kulminaciju drame dobili u super taj-brejku koji se igra na 10 osvojenih poena.

Hurkač je prvi stekao prednost u odlučujućem gemu, poveo je sa 3:1, ali je onda Korda vezao šest poena i došao do velikih 7:3. Ipak, to nije bio kraj drame, sledeća četiri poena pripala su Poljaku za 7:7.

Kao i kroz ceo meč, tako i na kraju. Novi preokret i nova serija igrača za koga se činilo da posustaje. Korda je uspeo da se izdigne iz neugodne situacije, veže naredna tri poena i plasira se u četvrtfinale Australijan opena.

Tamo ga čeka Rus Karen Hačanov koji je ranije danas bio bolji od Japanca Jošihita Nišioke sa maksimalnih 3:0, po setovima, 6:0, 6:0, 7:6 (4).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke