AO - Zverev "preživeo" anonimusa!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 17.01.2023.
10:02
Izvor: Sportske.net

Nemac posle pet setova ipak ide dalje.

EPA-EFE/DAVE HUNT
EPA-EFE/DAVE HUNT

Povezane vesti

Nemački teniser Saša Zverev plasirao se u drugo kolo Australijan opena nakon što je sa 3:2, po setovima 4:6, 6:1, 5:7, 7:6 (3), 6:4, savladao malo poznatog Peruanca Huana Pabla Variljasa. Meč je trajao četiri sata i devet minuta.

Variljas, trenutno 103. igrač na svetu, plasirao se u glavni žreb Australijan opena kao "srećni gubitnik", ali mu to nije smetalo da poprilično namuči Zvereva danas.

Prvi set osvojio je Peruanac, a odlučio je brejk kod rezultata 4:4, tada je Variljas poveo i uspeo da potvrdi prednost u narednom servis gemu.

U drugom setu Zverev je pronašao ritam i stigao do izjenačenja prepustivši Variljasu samo jedan gem.

Počeo je sjajno po Zvereva i treći set. Nemački teniser stigao je do brejka već u uvodnom gemu, ali je ubrzo Variljas uzvratio i izjednačio na 2:2. Do kraja seta viđena je velika borba, ali je u završnici autsajder imao više živaca i slavio sa 7:5.

Našao se tada Variljas na korak od senzacije. Nije se to osetilo u njegovoj igri kroz četvrti set sve do rezultata 4:4 kada je Zverev stigao do dve brejk lopte, ali ih je obe spasio Peruanac.

Zverev je na iskustvo odveo četvrti set u taj-brejk, a tamo rivalu prepustio samo tri poena i tako izborio odlučujući, pet set.

Veliku borbu i igru nerava videli smo u finalnom setu. Brejkova nije bilo sve do rezultata 5:4 za Nemca i servisa Variljasa. Tada je danas senzacionalno dobri Peruanac popustio pod pritiskom, dozvolio Zverevu da dođe do brejka, a samim tim i do trijumfa koji mu je obezbedio plasman u drugu rundu turnira u Melburnu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke