Aplauzi za Novaka tokom intervjua, poslao je i podršku rivalima!

Autor: Darko Mitrović
utorak 02.07.2024.
19:00
Izvor: Sportske.net

Nole je i ovoga puta pokazao da je, pre svega, veliki čovek.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Novak Đoković je ovog popodneva rutinski savladao Čeha Vita Koprivu i plasirao se u drugo kolo Vimbldona, a što je najvažnije, tokom meča nije imao nikakvih problema sa nedavno operisanim kolenom.

Odmah posle meča je na terenu dao i prvu izjavu.

''Odlično, vrlo sam zadovoljan. Odlično sam se osećao na terenu. Vimbldon je došao za mene u drugačijim okolnostima ove godine. Izuzetno sam zadovoljan kako sam igrao i kako sam se osećao. Hvala i svima vama koji ste me podržali'', rekao je Novak uz aplauz sa tribina i dodao:

''Trudio sam se da se fokusiran na igru. Sve što sam mogao da uradim u pripremi za ovaj turnir sam uradio. Da je bilo koji drugi turnir na svetu, verovatno ne bih rizikovao, ali jednostavno - ovo je Vimbldon i ja ga mnogo volim''.

Govoreći o svom oporavku posle povrede, Novak nije zaboravio da pomene i Nika Kirjosa i Endija Mareja, koji takođe imaju dosta problema sa povredama, pa je iskoristio ovu priliku da im uputi reči podrške.

''Zajednički smo došli do zaključka od prvog dana rehabilitacije da dovedemo moje telo do toga da mogu da igram. Hvala mom hirurgu koji je obavio sjajan posao. Imao sam samo jednu operaciju pre toga, na laktu, i  uvek izbegavam operacije po svaku cenu, ali verovatno sam imao sreće da igram na ovako visokom nivou bez mnogo povreda. Ipak, tako je to u sportu, one dođu i odu. Morate to da prihvatite.

Vidim da je tu i Nik Kirjos, i on je u velikim problemima sa povredama kolena. Ja sam imao sreće što sam kratko odsustvovao sa terena, ali saosećam sa svakim ko ima takvih problema, mnogo je takvih primera. Evo, i Endi Marej je odustao od turnira, imam veliko poštovanje prema njemu, za sve što je uradio za ovaj sport u celini. Nadam se da će završiti karijeru kako je želeo, nadam se da će igrati ovde i sledeće godine i šaljem mu pozdrave'', poručio je Novak, uz nove aplauze sa tribina.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke