ATP lista - Novak ostao šesti, Nadal uskoro može da se vrati na tron!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 15.08.2022.
09:45
Izvor: Sportske.net

Medvedev izgubio mnogo.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković i nakon objavljivanja nove ATP liste ostao je šesti igrač na planeti.

Đoković nije učestvovao na mastersu u Montrealu, ali je svejedno pretekao Grka Stefanosa Cicipasa koji je izgubio puno bodova ispadanjem u prvom kolu turnira.

Dobar nastup Kaspera Ruda i plasman u polufinale Montreala omogućio je Norvežaninu napredak za dve pozicije na listi i peto mesto na svetu, ispred Đokovića i Cicipasa.

Ostali igrači u najboljih 10 nisu menjali pozicije, prvi je ostao Rus Danil Medvedev, ali je zbog lošeg nastupa u Kanadi izgubio veliki broj bodova i sada su mu "za petama" Zverev i Nadal.

Španac će ove nedelje igrati u Sinsinatiju gde ne brani bodove i imaće priliku da u slučaju osvajanja turnira uz loš nastup Medvedeva preuzme mesto broj na na ATP listi.

Ukoliko to ne uspei u Sinsinatiju, nova prilika za Nadala biće Ju-Es open na kojem takođe smao može da osvoji bodove.

Mesta u top 10 popunjavaju četvrti Karlos Alkaraz, osmi Andrej Rubljov, deveti Feliks Ože-Alijasim, dok je finalista Montreala Hubert Hurkač na desetoj poziciji.

AdmiralBet je izbacio kvote za pobednika mastersa u Sinsinatiju. Prvi favorit je Danil Medvedev, kvota na Rusa je 5, dok se Nadalovo osvajanje trurnira plaća koeficijentom 6.20.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke