RG - Prošlogodišnji finalista siguran!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 01.06.2023.
15:15
Izvor: Sportske.net

Italijanu samo set.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Norveški teniser Kasper Rud  plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. On je sa 3:1, po setovima 6:3, 6:2, 4:6, 6:4, savladao Italijana Đulija Cepijerija, a meč je trajao dva sata i 5 minuta.

Sjajno je započeo meč prošlogodišnji finalista i oduzeo protivniku servis već na startu. To je bilo dovoljno četvrtom igraču sveta da osovji prvi set.

Nastavio je Rud da igra veoma dobro i u nastavku meča. Cepijeri je u drugom setu dva puta dozvolio brejk, a favorit poveo sa 2:0.

Ipak, uspeo je 129. igrač na planeti Cepijeri da se vrati u meč osvojiviši naredni set. Za to mu je bio dovoljan jedan brejk u trećem setu.

Najzanimljivije je bilo u četvrtom setu. Rud je prvi došao do brejka u petom gemu, servirao je za pobedu u desetom gemu, ali je Cepijeri uzbeo da stigne do brejka i produži meč, ali samo još dva gema. Izgubio je Italijan još jednom svoj servis, a favorit rutinski odservirao za plasman u treću rundu.

Protivnik Kasperu Rudu u borbi za osminu finala biće bolji iz meča između Argentinca Tijaga Agustina Tirantea i Kineza Žižen Žanga. koji je na programu kasnije danas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke