ATP trka uživo - Bitka za tron Novaka i Stefanosa

Autor: Nemanja Janošev
petak 27.01.2023.
12:26
Izvor: Sportske.net

Verujemo da je Novak i više nego motivisan da ovo reši u svoju korist, ali pitaće se i Grk.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale Australijan opena pobedom nad Amerikancem Tomijem Polom u tri seta. 

Bila je to rutinska predstava srpskog asa, uz manji pad koncentracije u drugom setu koji je takođe, da je bio na svom nivou u njegovoj drugoj polovini, trebalo da bude rešen ekspresno.

Elem, Novak se domogao svog devetog finala na Australijan openu, a kada se to dešava, on ga i osvaja. Priželjkivali smo svi ovako nešto, ali povreda zadnje lože uključila je lampicu upozorenja. Ipak, Novak je uspeo i to da prebrodi, počisti sve svoje rivale i u nedelju će se susresti sa Stefanosom Cicipasom u njihovom drugom grend slem finalu.

A, kako izgleda ATP trka uživo? Novak je prikupio 1200 bodova i tako je sada na drugom mestu sa 6270 poena. Ukoliko trijumfuje u finalu, dobiće još 800 i samim tim preskočiti Karlosa Alkaraza, te preuzeti svetski tron. Stefanos Cicipas je trenutno na trećem mestu sa 6195 bodova, ali i on pobedom može da se domogne statusa svetskog broja jedan čime bi postao prvi Grk ikada kojem je to pošlo za rukom.

Stoga, osim što će se boriti za trofej, boriće se i za tron.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke