Australijanci našli novi razlog, Novakova viza opet u opasnosti!

Autor: Boris Jovanović
utorak 11.01.2022.
07:49
Izvor: Sportske.net

Sporni datumi...

ANDREJ CUKIC
ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Nove optužbe na račun Novaka Đokovića. Naime, engleski mediji tvrde da sada država Australija ispituje da li je najbolji teniser sveta lagao kada je popunjavao formu ulaska u ovu zemlju.

Granična policija tvrdi da je na pitanje da li je putovao negde 14 dana pre dolaska u Australiju, Srbin štiklirao "ne". Putnici se upozoravaju da je davanje lažnog iskaza, ozbiljan prekršaj. Ovo je formular koji se daje standardno svakom ko stiže u Australiju.

Sada"Dejli Mejl" donosi priču da je Novak prema tom obrasci trebalo da bude u Španiji 22. decembra, jer bi tako pre puta u Melburn ispunio stavku po kojoj ne može nigde da putuje dve nedelje pre dolaska u Melburn. 

Ali, kako pišu Englezi, on je 25. decembra i dalje bio u Beogradu pozivajući se na slike kako igra tenis na ulici, ali i ono što je izbacio Petar Đorđić na Instagramu. Rukometaš Benfike je napisao na Instagram postu "Jedan, jedini, hvala na slici i sve najbolje", objavivši sliku sa Novakom.

Naravno, ovo ne znači da je slikana tog dana, ali sada se Australijanci koncentrišu na ovu istragu.

U međuvremenu i dalje postoji opasnost da ministar za imigraciju Aleks Houk iskoristi diskreciono pravo i ukine Novaku vizu, ali to se koristi, kako upozoravaju australijski mediji za osobe koje su umešane u kriminal ili one koje mogu da donesu neku vrstu zaraze u državu, ne za sportiste. 

Šta će od svega biti ostaje da vidimo, nije u rukama Đokovića već australijskih vlasti, Inače, australijski premijer Morison je sinoć razgovarao sa Anom Brnabić, srpska premijerka je dobila objašnjenje da politika Australijanaca nije diskriminatorska, sa čim će se mali broj Srba i navijača Novaka Đokovića složiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak