Azarenka: "Inspiracija je Đoković, jer on izgleda kao da ima 19 godina"

Autor: Sportske Net
sreda 27.03.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Plasirala se u polufinale.

EPA-EFE/LUKAS COCH
EPA-EFE/LUKAS COCH

Povezane vesti

Viktorija Azarenka je osvajala masters u Majamiju tri puta, a sada je posle šest godina ponovo u polufinalu ovog turnira. Pobedila je Putincevu sa 2:1 u setovima. 

"Imam 34 godine i veoma sam uzbuđena zbog povratka u završnicu. Pokušavam da izvlačim inspiraciju od Novaka Đokovića jer on izgleda kao da još ima 19 godina. Ja se zaista ne osećam kao da imam 34. Ne osećam se kao da sam na turu provela 20 godina. Ali, moje telo ponekad me to ipak podseća. Pogotovo ujutro, kada se probudim", rekla je Azarenka.

Još uvek ne razmišlja o povlačenju. 

"Želim da nastavim da igram, da nastavim da napredujem. Uvek sam bila dobar student života, uvek sam dobro učila. Želim da nastavim da merim sebe protiv najboljih teniserki. Želim da se suočavam sa njima".

U jednom trenutku je na stadionu nestalo struje, čak i jednom Majku Tajsonu nisu dozvolili da uđe na tribine.

"Nije mi se svidelo što smo morale da prekinemo igru. Nije bilo lako prevazići taj period, jer nismo znali koliko će trajati pauza. Prvi put mi se ovako nešto dogodilo", rekla je Azarenka.

Rivalka u polufinalu je Jelena Ribakina, bivša šampionka Vimbldona. Neće joj biti lako jer u dosadašnja tri meča nikada ni set nije uzela Kazahstanki. Preostala dva četvrtinfala tek treba da budu odigrana. Sastaju se Garsija (Francuska) – Kolins (SAD) i Aleksandrova (Rusija) – Pegula (SAD).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke