Bartoli predviđa: "Novak će imati najviše titula, Nadal se uskoro povlači"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 25.09.2022.
10:15
Izvor: Sportske.net

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine ceni srpskog tenisera.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Bivša francuska teniserka Marion Bartoli izjavila je da će srpski teniser Novak Ðoković biti igrač sa najviše osvojenih grend slem titula i da očekuje da će Španac Rafael Nadal dogodine da se povuče iz tenisa.

Nadal je osvojio 22 grend slem trofeja, jedan više od Ðokovića.

"Predviđam da će Novak biti teniser sa najviše osvojenih grend slemova. Jedino na tom putu može da ga spreči korona virus i to što se nije vakcinisao, odnosno da neće moći da učestvuje na grend slemovima, ali nadam se da se to neće dogoditi", rekla je Bartoli za Stadijum astro.

Šampionka Vimbldona iz 2013. godine smatra da Nadalovo telo više ne može da izdrži napore vrhunskog tenisa.

"Ne vidim da će se Nadal profesionalno baviti tenisom posle 2023. godine. To je moje mišljenje, videćemo kako će se razvijati situacija. Često je povređen i telo teško da će moći da izdrži sve te napore, s obzirom na to da je već u poznim teniskim godinama", izjavila je Bartoli.

Francuskinja je od tenisa zaradila malo više od 11 miliona dolara, osvojila je osam titula u karijeri, uključujući i jedini grend slem Vimbldon, a najbolji plasman na WTA listi ostvarila je 2012. godine kada je bila sedma teniserka planete.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke