Bazel - Kecmanovićev preokret, Đere ispao

Autor: Darko Mitrović
sreda 26.10.2022.
00:10
Izvor: Sportske.net, Beta

Polovičan učinak naših predstavnika.

 EPA-EFE/Jorge Reyes
EPA-EFE/Jorge Reyes

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo večeras da se plasira u drugo kolo turnira u Bazelu, pošto je izgubio od Španca Roberta Bautiste Aguta sa 4:6, 1:6.

Meč Đerea i Bautiste Aguta, 75. i 22. tenisera sveta, trajao je samo 63 minuta.

Španac će u narednom kolu igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je ranije danas bio bolji od Rusa Romana Safiulina.

Za razliku od Đerea, Miomir Kecmanović je uspeo da izbori plasman u drugo kolo, i to posle preokreta u duelu sa španskim predstavnikom Alehandrom Davidovič Fokinom.

Njihov meč je trajao dva sata i osam minuta, a Kecmanović je do pobede došao posle preokreta, rezultatom 2:1, po setovima 6:7 (5:7), 6:2 i 6:1.

Veliku priliku Kecmanović je propustio u taj-brejku prvog seta. Vodio je sa 4:0, izgledalo je da će dobiti ovaj set, ali onda je izgubio šest poena u nizu, posle čega Fokina koristi drugu set-loptu.

Ipak, to nije poremetilo našeg tenisera, koji je u naredna dva seta uspostavio dominaciju na terenu i do kraja meča svom rivalu prepustio svega tri gema.

Kecmanović sada čeka ime rivala u drugom kolu, a to će biti bolji iz duela Feliks Ože-Alijasim - Mark-Andrea Hesler. Naravno, Ože-Alijasim je veliki favorit u tom meču, postavljen je i za trećeg nosioca, a Hesler je u glavni žreb stigao kroz kvalifikacije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke