Beker: "Nadal se neće vratiti da bi gubio"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 17.09.2023.
16:24
Izvor: Sportske.net

"Prvo će gubiti, ali će onda u martu ili aprilu ako ga zdravlje posluži početi da podiže formu za sezonu na šljaci".

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rafael Nadal objavio je fotografiju plivačkog treninga u želji da se opet vrati na teren naredne sezone. Trofejni Španac, osvajač 22 grend slem titule, ne igra od početka ove godine zbog povrede, ali najavio je da će naredna sezona biti njegova poslednja.

Teniska ikona iz Nemačke i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, smatra da se Nadal neće vratiti ako ne oseti da može da se bori za titule.

"Nadal je uzor svima. Milioni obožavatelja širom sveta žele ga ponovo na terenu, a ne na konferenciji za novinare na kojoj može reći da možda više neće izaći na teren", kazao je Beker az Eurosport, i dodao:

"Uveren sam da se Nadal neće vratiti ako ne uvidi da ima šanse za uspeh. Neće se vratiti da izgubi u prvom ili drugom kolu. Učiniće to samo zbog titula. Njegov glavni cilj će uvek biti Pariz, možda i Olimpijske igre 2024. koje će se održati na terenima Rolan Garosa. Ali to zahteva nekoliko meseci pripreme i igara, a to se dobija samo na turnirima", kaže Beker.

Nadal ima 22 grend slem titule, od toga čak 14 na Rolan Garosu i sa pravom nosi nadimak "Kralj šljake".

"Da, početak će mu biti težak. Prvo će gubiti, ali će onda u martu ili aprilu ako ga zdravlje posluži početida podiže formu za sezonu na šljaci. A onda će odigrati 10 do 15 mečeva na svojoj omiljenoj podlozi. Nikada se ne bih kladio protiv Rafaela Nadala na šljaci", naglasio je Beker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke