Beker: "Očekujem da će Novaku ubaciti klipove pod točkove"

Autor: Filip Rodic
sreda 20.12.2023.
15:30
Izvor: Sportske.net

"Jak Novak je najbolja stvar za tenis"

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Bivši trener Novaka Đokovića i sadašnji Holgera Runea, čuveni Boris Beker je u podkastu "Žuta loptica" fascinirano govorio o Novaku Đokoviću.

"Nije uobičajeno da igrate takav tenis sa 36 godina. Kad će se ovaj momak umoriti ili kada će mu ponestati motivacije? Novak dominira teniskom scenom, osvojio je tri od četiri grend slema u 2023, izugubio je za malo u tom fabuloznom finalu Vimbldona od Alkarasa. Za mene, to je bio meč godine. Uz svo poštovanje ostalim pobednicima, meč Đoković – Alkaraz je bio sa druge planete", kaže Đoković.

Đoković je imao jednu od najboljih sezona u karijeri, ali i pored toga su Karlos Alkaraz i Janik Siner uspeli da ga pobede u finalima velikih turnira. Beker priželjkuje da bude još takvih momenata 2024. godine.

"Novak će u maju napuniti 37 godina, a Alkaraz i ekipa će biti iskusniji za godinu. Najbolja stvar koja može da se desi na teniskoj sceni je da Đoković ostane jak, a da mu se mlada generacija približi. Drugim rečima, i dalje očekujem da Đoković osvoji grend slem ili dva. Ali verujem i da će Alkaraz i ekipa uspeti češće da mu ubaci klipove pod točkove. Nadam se da će rivalstvo između najboljeg tenisera svih vremena i ostatka teniskog sveta trajati dugo, jer mi ljubitelji tenisa i amaterski igrači imamo koristi od toga", dodao je Beker.

Vraća se i Rafael Nadal, što daje dodatnu draž narednoj sezoni.

"Ne verujem da su njegova očekivanja u Melburnu maksimalna, ako dobije nekoliko mečeva tamo, biće dobro za njega. Onda će se koncentrisati na rane turnire na šljaci. Definitivno će igrati u Monte Karlu, Barseloni, Madridu i možda i u Rimu, kako bi sto odsto bio spreman za Pariz. Njegov cilj biće Rolan Garos, potom Olimpijske igre, oba turnira će se igrati na šljaci u Parizu, ali on pre svega mora da igra, a kondiciju će steći samo igranjem mečeva. Moraće malo da pati da bi bio bolji u martu, aprilu i da bi bio najbolji u maju", zaključio je Beker.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke