Berdih prejak za Viktora, Zikijeva pobeda

Autor: Beta Beta
petak 23.01.2015.
08:05
Izvor: Beta

Ostao nam je samo Novak u singlu, pošto se Viktor Troicki oprostio u trećem kolu Melburna. Zimonjić dobro gura u dublu.

Beta/AP Photo/Rob Griffith
Beta/AP Photo/Rob Griffith

Povezane vesti

Srpski teniser Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubio od sedmog igrača sveta, čeha Tomaša Berdiha, sa 0:3 u setovima (4:6, 3:6, 4:6).

Berdihu je za pobedu protiv 54. igrača na ATP listi Troickog bilo potrebno da napravi po jedan brejk u svakom setu, a plasman u osminu finala ostvario je za sat i 52 minuta.

On će za mesto u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča domaćih tenisera Sema Grota i Bernarda Tomića.

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši plasirali su se u osminu finala pošto su pobedili španski dubl Giljerma Garsiju Lopesa i Pabla Karena Bustu sa 2:0 (7:6, 6:4).

Osmi nosioci na turniru će u osmini finala igrati protiv pobednika meča francuskih tenisera Pjera Uga Erbera i Nikolasa Maua i 11. nosilaca, Kolumbijaca Huana Sebastijana Kabala i Roberta Faraha.

Srbija u singlu ima još jednog predstavnika, najbolji teniser sveta, Novak Đoković, sutra u trećem kolu igra protiv Španca Fernanda Verdaska.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Friday, 23.01.2015
12:20

Viktor nastavlja po starom. Protiv slabijih od sebe je perektan, retko kada izgubi, ali protiv TOP10 igrača izgleda jako zbunjeno. Totalno kontra od Janka Tipsarevića, kojem se često dešavaju kiksevi, ali je protiv najboljih uvek naoštren do kraja.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 23.01.2015
19:22

Nemoj da lupaš molim te, Troicki nije igrao 1 godinu, sad se vratio i prvi put igra GS od povratka + imao je jedan jak atp 250 turnir pre nego što je došao ovde a igra se na 3 seta + stigao je do 3. kruga

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 24.01.2015
11:45

Pobedio je Ferera i Berdiha :))

avatar
Nikola Nikola
Friday, 23.01.2015
23:34

Lepo je rečeno nastavlja po starom. Šta je tu sporno?nReci mi 2 pobede Viktora protiv TOP10 igrača. Ja znam jednu, ali ti je neći reći, da vidim da li ćeš se ti setiti(?). Ovo su suve činjenice, Viktor je igrač, zanemari ovih mesec dana, pričamo o njegovoj karijeri, na čijim mečevima retko kada bude iznenađenja, u prevodu protiv TOP10 igrača retko kada pobeđuje, ali i retko kada biva pobeđen od strana igrača slabije rangiranih od sebe. Dok sa druge strane Janko često potceni slabije od sebe i zato se dešavaju kiksevi, dok on, za razliku od Viktora, kad igra protiv TOP10 igrača naoštri se maksimalno.