Beretini puca od samopouzdanja: "Kupite lep TV za nedelju"

Autor: Aleksandar Golubović
petak 09.07.2021.
22:19
Izvor: Sportske.net

Italijan veruje u čudo.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Italijanski teniser Mateo Beretini sa pravom se oseća impresivno nakon prvog plasmana u finale Vimbldona, čime je postao prvi iz svoje države koji je to uspeo.

Beretini je slavio protiv Hurberta Hurkača u prvom polufinalnom paru i zasluženo zakazao na megdan sa Novakom Đokovićem.

Priznao je da je neverovatan osećaj što je prvi Italijan koji će igrati finale Vimbldona, ali čak i da nije tako imao bi mnogo razloga za zadovoljstvo.

Istakao je da je ušao sa pravim pristupom u igri, te da je uprkos tenziji uživao u tenisu.

"Ne želim da razmišljam o ovoj pobedi, već želim da trijumfe nižem jedne za drugim, ali moram da budem zadovoljan onim što sam učinio zato što mi nije poklonjeno. Nije bilo lako", kazao je Italijan.

Naveo je da je ovog popodneva odigrao najbolji meč na Vimbldonu te da je ostao miran nakon gubitka trećeg seta, iako je znao da je odigrao bolje od Hurkača.

Godina je počela nezgodnom povredom, ali je Beretini uspeo da se vrati još jači i sada mu sledi uživanje u nedeljnom finalu gde će imati veliku podršku porodice.

"Nikada nisam sanjao da ću osvojiti Vimbldon do prošle noći. Za mene je san nešto što će možda postati stvarnost. Otići peške do meseca je san zato što to nije ostvarivo, ali osvojiti Vimbldon je za mene takođe san jer može da postane stvarnost", rekao je Italijan.

Nije želeo da poredi nedeljni meč protiv Đokovića sa onim odigranim u pre mesec dana u četvrtfinalu Rolan Garosa.

"Biće finale, a ne četvrtfinale, to moramo uzeti u obzir", istakao je Beretini čija fudbalska reprezentacije će takođe tog dana biti na terenu.

"Srećan sam što je i tenis postao jedan od najvažnijih sportova u Italiji. Svim navijačima koji će biti kod kuće poručujem da kupe lep televizor, ukoliko ga već nemate. Nedelja će biti uzbudljiva", poručio je Beretini.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke