Beretini puca od samopouzdanja, uzda se i u publiku protiv Novaka

Autor: Darko Mitrović
utorak 07.09.2021.
18:42
Izvor: Sportske.net

Pretežak žreb za Novaka Đokovića u završnici US opena, kao da nije bio prvi nosilac.

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Kao i na Rolan Garosu i Vimbldonu, Mateo Beretini će i u Njujorku biti jedna od poslednjih Đokovićevih prepreka na putu ka novoj Gren Slem tituli.

Dvadesetpetogodišnji Italijan igra najbolju sezonu u karijeri i samo zahvaljujući Novaku koji ga je zaustavio na dva pomenuta turnira, Beretini još uvek nije osvojio nijedan Gren Slem trofej.

Oba puta su to bile duge, teške borbe, prave igre nerava u kojima je naš teniser na kraju izlazio kao pobednik, a osim ta dva meča, Đoković i Beretini su igrali još samo pre dve godine na završnom turniru u Londonu, kada je Đoković lako trijumfovao sa 6:2 i 6:1.

Italijan posle plasmana u četvrtfinale US opena, a u susret novom duelu sa Đokopvićem, uverava da je iz prethodnih poraza dosta naučio i veruje da uz pomoć njujorške publike ima veliku šansu da konačno savlada najboljeg na svetu.

''Novak je najjači igrač na turu, ali sam mu stvorio dosta problema u prethodnim mečevima, tako da verujem da mogu da ga pobedim.

Uvek učim iz poraza, iz svakog meča sa Novakom sam nešto naučio. Igrali smo na svim podlogama, na Gren Slemovima, na manjim turnirima, tako da sigurno znam dovoljno šta bi trebalo da radim, kako da igram, kao što i on mene jednako poznaje. Sa mentalne tačke gledišta, mislim da sam spreman da napravim iskorak, imam veru u sebe da mogu da ga pobedim'', istakao je Beretini.

Zanimljivo, jedini igrač osim Đokovića koji je uspeo u poslednja tri meseca da savlada Beretinija je Feliks Ože-Alijasim koji ga je savladao u drugom kolu Sinsinatija sa 6:4 i 6:3.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke