Beretini srušio Marejev povratnički san!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 12.06.2022.
17:50
Izvor: Sportske.net

Italijanu titula u Štutgartu.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Italijanski teniser Mateo Beretini pobedio je Britanca Endija Mareja sa 2:1, po setovima 6:4, 5:7. 6:3  i osvojio turnir u Štutgartu posle dva sata i 36 minuta igre.

Finalista prošlogodišnjeg Vimbldona još jednom je pokazao zbog čega mu je trava omiljena podloga. Beretiniju je ovo bio prvi turnir posle tri meseca pauze zbog povrede i odmah - titula. 

Sjajnim servisima uspeo je da "uspori" razigranog Mareja i spreči ga da osvoji prvu titulu od povratka na teren posle operacije kuka 2019. godine.

U prvom setu viđen je jedan brejk, načinio ga je 10. na svetu Beretini u trećem gemu. U narednom je Italijan morao da spasi tri brejk lopte, a kada je to učinio prepreke za osvajanje prvog seta nije bilo.

Obojica igrača su odlično servirali u drugom setu. Gemovi su trajali kratko, nije bilo brejk lopti sve do rezultata 4:4, tada se Marej suočio sa gubitkom servisa, imao je Beretini tri prilike da napravi brejk i praktično reši pitanje šampiona, ali je uporni Britanac uspeo da se spasi. Kada je "preživeo", nekadašnji svetski broj jedan napravio je brejk u 12. gemu, sa nulom, i stigao do izjednačenja u setovima.

Beretini se ekspresno oporavio od šoka i oduzeo servis Mareju već u prvom gemu odlučujućeg seta. Brejk je Italijanu vratio samopuzdanje, pa je nastavio da fantastičnim servisima krči put ka šestoj tituli u karijeri.

Imao je Beretini prvu meč loptu na servis Mareja pri rezultatu 5:3, Britanac je uspeo da je spasi, ipak ubrzo je Italijan došao do nove prilike za trijumf, nju je iskoristio i potpuno zasluženo podigao trofej u Štutgartu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke