Beretini sumirao i pomenuo "fizičke probleme"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 28.01.2022.
11:46
Izvor: Sportske.net

Izgleda da ni on nije bio 100% spreman.

EPA-EFE/JOEL CARRETT
EPA-EFE/JOEL CARRETT

Povezane vesti

Mateo Beretini je izgubio meč na gren slemu posle više od godinu dana, a da mu se protivnik ne zove Novak Đoković. 

On je poražen od Rafaela Nadala u četiri seta, bilo je 6:3, 6:2, 3:6 i 6:3. Na kraju je sumirao utiske svog boravka u Australiji u prethodnih mesec dana. 

"Sve u svemu, bio je ovo uspešan mesec u Australiji za mene. Nismo ostvarili rezultat koji smo želeli na ATP kupu, ali bilo je to dobro zagrevanje za AO. Kada pogledam, rezultat u Melburnu nije loš, moje prvo polufinale na ovom turniru, ali logično je da sam razočaran posle polufinala. Treba nešto da naučim iz ovog poraza, ali mislim da je ovo bio dobar početak godine, naročito imajući u vidu fizičke probleme koje sam imao. Nisu to bile nikakve velike povrede – prethodnih dana imao sam problema sa stomakom, izvrnuo sam zglob, to su neke stvari koje se dešavaju, ali biste vi voleli da ih izbegnete u takvim trenucima. Naravno, to nije razlog za poraz od Rafe, on je igrao bolje i zasluženo je pobedio", rekao je Mateo Beretini. 

Italijan je bio i besan na sebe zbog slabe igre u prva dva seta.

"Prva dva seta nisam bio zadovoljan svojom igrom, a za treći i četvrti nemam ništa loše da kažem o svom tenisu. Zabavljao sam se dok sam igrao u ta dva seta. Međutim, protiv Nadala ne smete da igrate onako kako sam ja igrao u prva dva seta. Mada, sve i da sam sve vreme igrao kao u trećem i četvrtom setu, nisam siguran da bih poedio. Nadal ima mnogo više iskustva od mene, ali ja bukvalno svakog dana učim. Uvek se ugledam na Rafu, na to kako se on ponaša i kakav stav prema tenisu ima. Veoma mi je drago što sam imao priliku da pre i posle meča popričam sa njim", rekao je Beretini. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke