Beretini veruje u titulu u Melburnu, brinu li ga Novakovi problemi?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 06.01.2022.
18:06
Izvor: Sportske.net

Italijanu naglo skočilo samopouzdanje.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Da je neki drugi teniser doživeo ovo što u poslednja dva dana preživljava najbolji teniser sveta, Novak Đoković bi sigurno bio prvi koji  bi mu pružio podršku, kao što je to činio u mnogim drugim slučajevima.

Iako se sporadično pojavi poneki teniser koji sada pruža javnu podršku Novaku, velika većina ili mudro ćuti, ili daje neodređene odgovore.

Jedan od takvih je i italijanski teniser Mateo Beretini, koji s jedne strane razume Novaka, sa druge australijske vlasti, ali najkonkretniji je kada govori o svojim ambicijama na Australijan openu sada kada je izvesno da najbolji teniser sveta tamo neće učestvovati.

''Mislim da ima mnogo igrača koji mogu da osvoje turnir. Voleo bih da sam to ja i verujem u to. Zverev igra jako dobro, Cicipas je sve bolji, a spektakularno igra i Siner. Ima mnogo tenisera koji mogu do trofeja, biće uzbudljivo...

Jasno je da imam simpatije prema Novaku. Niko ne želi da bude u takvoj situaciji. Ne znam koliko su ga sati držali, ali nije lepo.

Istovremeno, mogu da razumem zašto se Australijanci tako osećaju, mislim da je Melburn najduže ostao u karatinu od svih na svetu. Teško je komentarisati'', ostao je neodređen najbolji italijanski teniser koji je prošle sezone vodio velike borbe sa Novakom na Gren Slem turnirima, ali je Nole uspevao da ga ''slomi''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke