Bivši ministar sporta Australije: ''Kad je Novak stigao, svi su pobegli brzinom od milion milja na sat!''

Autor: Darko Mitrović
subota 31.12.2022.
16:10
Izvor: Sportske.net

Sve je, zapravo, bio nesporazum u kom je najdeblji kraj, ni kriv, ni dužan izvukao Novak Đoković.

EPA-EFE/ABIR SULTAN
EPA-EFE/ABIR SULTAN

Povezane vesti

Dolazak našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića u Australiju, gde će najpre učestvovati na turniru u Adelejdu, a zatim i u Melburnu na prvom grend slem turniru sezone, neminovno nas vraća i na početak 2022. godine, kada je Đoković deportovan iz Australije jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Tog događaja se ovih dana prisetio i tadašnji ministar sporta Australije Ričard Kolbek koji je izneo stav da se sve to izdešavalo jer su organizatori Australijan opena poslušali pogrešne savete, a zatim ih preneli i Novaku.

Pogađate, u pitanju je bilo famozno ''medicinsko izuzeće'' u koje je Novak poverovao i na osnovu toga se uputio u Australiju, ali od svega toga na kraju nije bilo ništa.

''Razumem da su oni želeli da na turniru bude svetski broj 1 ovde. Nema ljutnje, ali su na kraju prihvatili pogrešan savet. 'Tenis Australija' je odlučio da posluša savete viktorijanskog CHO (glavnog zdravstvenog službenika) i panela koji je on postavio, a ne pismo koje im je (tadašnji ministar zdravlja) Greg Hant poslao u vezi sa vakcinacijom.

A kada je on (Đoković) stigao, svi su pobegli brzinom od milion milja na sat'', rekao je Kolbek, a prenosi australijski ''The Age''.

Međutim, šef Australijan opena Kreg Tajli na ceo slučaj gleda iz drugog ugla.

''Ono što je zaista važno napomenuti je da li smo mi kao organizacija učinili sve što smo mogli da poštujemo pravila i okruženje koje se stalno menja, a koje je u to vreme bilo veoma nestabilno? Apsolutno jesmo.

Kada govorimo o Novaku – da li bismo više voleli da se nije desilo ono što se desilo? Apsolutno'', rekao je Tajli, ali nije želeo preterano da komentariše Kolbekovu izjavu.

''Ne, krenuli smo dalje. Prešli smo na održavanje turnira 2023. Svi su krenuli dalje, Novak je krenuo dalje. Svi su krenuli dalje. Vlada se promenila. Ne možete da promenite ono što se desilo u prošlosti“, rekao je Tajli.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke