Bivši selektor Srbije odmrsio klupko: "Australijanci su smotani ko sajle"

Autor: Nemanja Janošev
petak 07.01.2022.
15:40
Izvor: Sportske.net

Pojašnjenje čitave situacije.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nekadašnji selektor Teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović kazao je gostujući na "TV Prva" da su australijske vlasti saplele same sebe i da je Novak Đoković njihova žrtva u svemu tome.

Tema broj jedan domaćih i svetskih medija prethodnih dana je Novak Đoković. Mnogobrojne ličnosti se javljaju ne bi li iskazale svoj stav povodom događaja uoči Australijan opena, a Obradović, koji je nedavno otkrio da nije u dobrim odnosima sa prvim reketom sveta, stao je u njegovu odbranu.

Pojasnio je proceduru koju je i sam prolazio više puta i istakao je da proces i sada isti.

"Kada apliciraš za australijsku vizu oni tebi traže brdo papira. Trebalo bi da im dostaviš barem 80 papira. Kako ti sada nisu priznali vizu koju su ti sami priznali. Odobrim ti ovde, ti kreneš u Australiju, a tamo ti je odbijem. Ne bi mogao da uđe u avion i putuje bez da je dobio vizu. On je putovao redovnom linijom, a ne privatnim. Novak je ispunio sve što je trebalo da ispuni.  Oni su se sami sapleli i sami pali, a rekli Novaku: ’Što si nas sapleo?’. Oni su smotani ko sajle, mogu ja i grublji da budem... Krajnji ishod je da je sud u Australiji nezavisan. Sudije pričaju svoju priču i ta sutkinja koja je već uzela papire u svoje ruke će presuditi da Novak može da uđe u Australiju. Nemam nikakvu informaciju, ali to je neka logika stvari. Oni su napravili tu demokratiju", rekao je Obradović.

Pre nego što će otputovati, Đoković se oglasio na društvenim mrežama napisavši da je dobio medicinsko izuzeće. 

"Zasmetalo im je to što je Novak pustio fotografiju na društvene mreže. Prethodno su pustili 22 igrača da uđu tajno jer je ta Viktorijina vlada ucenjivala ljude da će ako se ne vakcinišu - izgubiti posao. To znam od naših ljudi koji su trenutno u Australiji. I zamislite onda, vi dolazite na događaj koji je zabava, nevakcinisani. To je njima zapravo smetalo", pojasnio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke