Bivši selektor Srbije udario na Australijance i Dejvis kup: ''Sramotno, skandalozno...''

Autor: Darko Mitrović
petak 26.11.2021.
17:53
Izvor: Sportske.net, Kurir

Što je mnogo, mnogo je...

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Nekadašnji selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, pod čijim vođstvom je Srbija 2010. godine osvojila pehar, oglasio se danas povodom najnovijih poruka koje stižu iz Australije, vezane za nastup Novaka Đokovića u Melburnu.

''To što rade vlasti u Australiji i čitava ta država je sramotno i skandalozno. Svaki turnir ima svog šampiona, generalno u sportu, pa tako i Australijan open. Znamo svi da je tu šampion Novak. Devet puta je osvajao ovaj turnir, juri desetu titulu, istorijski rekord... Takve stvari raditi čoveku koji je legenda tog turnira...

Ako se tako ophode prema najboljem, šta mislite kakvi su prema ostalim sportistima. Tužno je na šta je svetski sport spao danas, samo na sticanje ogromnog novca, kapital je najbitniji, ništa drugo'', poručuje Obradović u razgovoru za ''Kurir''.

Ovih dana aktuelan je i Dejvis kup, ali se to takmičenje više ne odvija na način kao u vreme kada je Obradović bio na klupi Srbije. Te promene mu se nimalo ne dopadaju.

''Potpuno je izgubio smisao Dejvis kup. Zamislite, igrate prvo u Austriji, pa se selite u Madrid za polufinale i finale, dok neka grupa igra i u Torinu. Katastrofa! Ranije ste imali dve zemlje, jedna protiv druge, neka je domaćin, direktan okršaj za prolaz dalje, naredni meč je za nekoliko meseci i to je to.

A sada je sve pomešano, potpuno rasulo. Naša selekcija igra u Austriji u Inzbruku, gradu koji mnogi ni na karti ne znaju da nađu. Bolje da se igralo u našoj Areni, bilo bi publike'', uverava Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke