Bivši Zvezdin as je godinama u Australiji, šokiran je onim što rade Novaku: ''Prevario sam se...''

Autor: Darko Mitrović
petak 07.01.2022.
13:59
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Sve ove godine je proveo u uverenju da živi u zemlji koja poštuje osnovna ljudska prava.

Epa/Dan Himbrechts
Epa/Dan Himbrechts

Povezane vesti

I pored brojnih apela da se makar izmesti iz zloglasnog ''hotela'' u predgrađu Melburna, australijske vlasti već treći dan ne odustaju od maltretiranja najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, tretirajući ga kao kriminalca.

Sve to pomno prati i nekadašnji vezista Crvene zvezde i našeg nacionalnog tima Miloš Ninković koji godinama igra u Australiji, gde je podneo zahtev i za dobijanje državljanstva.

Ali, posle svega ovoga što se dešava Novaku, ostao je u neverici.

''Zgranut sam ovim što se desilo, jer sam smatrao da u ovoj državi svako ima pravo na slobodu i svoje odluke. Očigledno sam se prevario, a ovo je i dokaz'', objašnjava Ninković u rzgovoru za ''Informer''.

On se ipak nada da će Novak dobiti na kraju priliku da im na terenu vrati za sve patnje koje trpi ovih dana i dođe do rekorda koji toliko želi, a na tom putu ga mnogi sapliću.

''Da stavite najboljeg sportistu u zatvor, to nije hotel, neverovatno... Nije bitno da li je on najbolji teniser na svetu, on je prvenstveno čovek, a ne kriminalac.

Čak i da je došlo do problema sa vizom, u šta sumnjam, pošto mi se čini da je sve politička igra, mislim da je normalno da ga puste u tu kuću koju je iznajmio i da u njoj sačeka suđenje. Tu su mu i svi članovi tima. Pa, nije on kriminalac da beži odatle.

Ovo je skandal svetskih razmera!

Samo on zna kako mu je. Verujem da mu je baš teško, pogotovo što je danas Božić, a on je u tom pritvoru. Molim se Bogu da će pravda pobediti i da će ostati u Australiji, pa da na kraju osvoji taj rekordni Gren Slem'', poručio je Ninković.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke