Blamaža Lajovića, opet sve mora Novak!

Autor: Darko Mitrović
petak 03.12.2021.
18:08
Izvor: Sportske.net

Teško će Srbija u finale posle ovog poraza...

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Ni jučerašnje javne kritike koje je nekadašnji selektor Bogdan Obradović uputio većini našeg Dejvis kup tima, sa izuzetkom Đokovića, nisu doprle do Dušana Lajovića koji je nastavio po starom, onako kako je odigrao i veći deo ove sezone.

On je danas u prvom meču polufinala Dejvis kupa poražen od 246 mesta slabije plasiranog hrvatskog tenisera Borne Goja, rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2.

Hrvatska je tako povela u polufinalu protiv Srbije sa 1:0 i došla na prag plasmana u finale. Ponovo će Novak Đoković morati da vraća nadu Srbiji i da sav pritisak preuzme na sebe, ali će ovoga puta biti veoma teško doći do preokreta, jer će dubl biti veliki adut reprezentacije Hrvatske.

Lajović je očajno započeo meč, Gojo je poveo sa 3:0 uz brejk prednosti, ali je potom usledio period najbolje igre srpskog tenisera koji je uspeo da napravi preokret i dobije prvi set sa 6:4.

Očekivalo se da Lajović tako nastavi i u drugom setu, ali je opet loše počeo, opet je Gojo poveo sa 3:0, posle čega je Lajović pokušao da kao u prvom setu anulira taj zaostatak, ali ovoga puta nije uspeo i Gojo je stigao do izjednačenja u setovima.

Ako je u drugom setu i bilo neke energije u igri Lajovića, u trećem setu je potpuno podbacio, Gojo je dominirao, poveo sa 4:0 i potom rutinski završio posao.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke