Medvedev spasio meč loptu i slavio u istorijskom duelu!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 26.01.2022.
14:29
Izvor: Sportske.net

Bravo za Kanađanina, dao je sve od sebe.

 EPA-EFE/DEAN LEWINS
EPA-EFE/DEAN LEWINS

Povezane vesti

Srbija je navijala za Feliksa Ože-Alijasima koji je umalo napravio veliko iznenađenje. Danil Medvedev je gubio sa 2:0 u setovima, spasio i meč loptu i na kraju pobedio. 

Bilo je redom 7:6 (4), 6:3, 6:7 (2), 5:7 i 4:6.

Medvedev nije bio toliko siguran na servisu što je njegovo možda i najjače oružje, Alijasim je očigledno spreman ušao u duel i jasno je od samog starta bilo da Rus neće imati lak zadatak. 

Ože-Alijasim, koga je pre tri godine Novak predstavio kao igrača koji ima potencijal da bude prvi na svetu, bio je pre svega strpljiv i čekao je svoju šansu i iako je propustio prvu kada je servirao za prvi set, dočekao je novu u taj-brejku kada je Medvedev servirao očajno. 

U nastavku veliki pad Rusa, 55% ubačenog prvog servisa je premalo jer je osvajao svega 50% poena kada bi servirao drugi servis, dovoljno Alijasimu da povede odmah sa 3:0 i da mirno privede set kraju uz odličan servis kada bi on došao na red. 

Kako je Kanađanin servirao dovoljno govori podatak da se nije susreo sa brejk loptom u drugom i trećem setu. 

Treći je bio daleko neizvesniji od drugog, ali je bilo vidljivo da Medvedev nije u najboljem izdanju, mladi Kanađanin je briljirao u pojedinim momentima (recimo kada je imao na 5:6 i 15:30 tri fantastična servisa), ali nikako nije uspevao to i da materijalizuje. U taj brejku je potpuno posustao, poljuljala ga je i kiša koja je prekinula meč na par minuta, pa je Rus stigao do smanjenja rezultata. 

U četvrtom nova neizvesnost, Kanađanin se susreo sa brejk loptom u 9. gemu kada je odservirao as, potom je vezao dva poena iz servisa za psihološku prednost pred nastavak meča. U narednom gemu meč lopta za Alijasima, ali je Medvedev odservirao sjajno kada je to bilo najpotrebnije. 

Ne samo da je spasio meč loptu, već je i dobio sledeći gem, pa je osvojio set, a Kanađanin je bio u velikom padu i nije bilo naznaka da će se oporaviti. 

Propustio je dve brejk-lopte na startu petog seta, a onda je Medvedev napravio brejk i poveo ubrzo sa 3:1, jasna je bila slika jer je Alijasim ređao neiznuđene greške. 

Prošla je i ponoć u Melburnu, a Medvedev je ređao fantasične vinere, a jedino što je Kanađanina držalo u igri jeste servis i forhend koji je njegovo najjače oružje. Mogao je u potpunosti da se vrati u osmom gemu pri rezultatu 4:3 za Medvedeva, tada je propustio brejk šansu, pa je umesto 4:4 bilo 5:3 za Rusa. 

Alijasim se vratio u igru u gemu gde je servirao za ostanak u meču, potom je imao dve brejk lopte zahvaljujući brzopletosti Medvedeva, ali je potom i on sam bio brzoplet, pa je Medvedev stigao do meč lopte koju je iskoristio. 

U polufinalu će igrati sa Cicipasom. 

Podsetimo, drugo polufinale čine Beretini i Nadal. 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke