Bravo za Đerea, ali ništa od duela sa najboljim na svetu! Nole protiv starog dužnika!

Autor: Darko Mitrović
sreda 11.05.2022.
21:08
Izvor: Sportske.net

Maratonska borba pripala Švajcarcu.

 Copyright:Serbia Open
Copyright:Serbia Open

Povezane vesti

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo večeras da se izbori za plasman u treće kolo Mastersa u Rimu i duel sa Novakom Đokovićem.

Bolji od njega bio je iskusni Švajcarac i nekadašnji Grend Slem šampion Sten Vavrinka.

Posle dva sata i 48 minuta borbe, Švajcarac je slavio sa 2:1, po setovima 7:6 (10:8), 3:6, 6:4!

Tako će Vavrinka na megdan Đokoviću u trećem kolu, što je prilika za Noleta da se koliko-toliko revanšira Vavrinki za neke bolne poraze u finalima najvećih turnira.

Podsetimo, Đoković i Vavrinka su se do sada sastajali 25 puta, naš teniser vodi sa ubedljivih 19:6 u pobedama, ali neki od tih šest poraza bili su veoma bolni za Novaka, poput poraza u finalu Rolan Garosa 2015. godine, ili u finalu US opena godinu dana kasnije. Takođe, Vavrinka je dobio poslednja dva njihova duela, oba na US openu, a 2019. godine Novak mu je predao meč zbog povrede u trećem setu.

Vratimo se večerašnjem meču Đerea i Vavrinke.

Prvi set je bio potpuno ravnopravan, igralo se gem za gem, a Đere je znatno bolje počeo taj-brejk, gde je poveo sa 3:0. Nije to uspeo da iskoristi, Vavrinka je uhvatio priključak i potom na razliku dobio ovaj set sa 10:8 u taj-brejku.

Početkom drugog seta Vavrinka je imao nekoliko prilika za brejk, Đere je izdržao taj pritisak i potom u osmom gemu iskoristio svoju priliku za vođstvo od 5:3, da bi u sledećem gemu na svoj servis potvrdio osvajanje drugog seta.

U trećem je Đere vodio sa 3:1, Vavrinka je okrenuo na 4:3 u svoju korist, a konačna odluka pala je u maratonskom desetom gemu, kada Vavrinka pravi odlučujući brejk za plasman u treće kolo.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke