Britanski novinar širi pogled i Amerikancima povodom "slučaja Đoković": "Traži se bilo kakav razlog..."

Autor: Nemanja Janošev
petak 14.01.2022.
16:51
Izvor: Sportske.net

Britanac uz Novaka.

 EPA-EFE/DIEGO FEDELE
EPA-EFE/DIEGO FEDELE

Povezane vesti

Novinar britanskog "Telegrafa" Oliver Braun rekao je u uključenju za američki "CNN" da australijske vlasti traže bilo kakav način da deportuju Novaka Đokovića iz zemlje.

Novak Đoković je i danas tema broj jedan svetskih medija. Prvi igrač sveta će večeras od 22 sata po srednjoevropskom vremenu dati svoj iskaz, a nakon toga biće pritvoren sve do nedelje kada će suđenje biti nastavljeno, a odluka koja se donese biti konačna.

I dalje se vodi kampanja protiv srpskog tenisera od strane inostranih medija, ali Oliver Braun iz britanskog "Telegrafa" čvrsto veruje da je Đoković nevin u čitavoj situaciji ili barem manje nevin u odnosu na australijske vlasti za koje kaže da traže bilo koji način ne bi li isključili Đokovića sa Australijan opena i izbacili ga iz zemlje.

On je podsetio da je viza prvobitno bila ukinuta iz medicinskih razloga, a potom je istakao da je ovog puta ministar za imigracije Aleks Houk odlučio da je ukine zato što Đoković propagira antivaksersko uverenje među tamošnjim stanovnicima. 

"Novak nikada nije slao poruke protiv ljudi koji žele da se vakcninišu. Deluje kao da oni (op. aut. australijske vlasti) traže bilo kakav način da ga izbace iz zemlje", smatra Braun i na taj način šalje drugačiju poruku nego li onu koju propagira većina zapadnih medija kada je ovaj slučaj u pitanju.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke