Brži od mraka, jači od Hačanova! Novak u četvrtfinalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.07.2018.
21:50
Izvor: Sportske.net

Najbolji srpski teniser po ubrzanoj proceduri završio posao sa Karenom Hačanovim i obezbedio plasman u četvrtfinale Vimbldona.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Novak Đoković je savladao Rusa Karena Hačanova rezultatom 3:0 (6:4, 6:2, 6:2) u meču koji je trajao sat i 50 minuta.

Prava igra nerava viđena je pre početka meča jer je postojala velika šansa da Srbin i Rus počnu duel večeras, a da ga završe tokom sutrašnjeg dana.

Kevin Anderson završio je posao sa Gaelom Monfisom taman u trenutku koji je Novaku omogućio da po ubrzanom procesu overi plasman u četvrtfinale tokom večeri.

Nije dobro počelo po Novaka, Rus je napravio brejk ali je odmah zatim Srbin uzvratio i počeo da vodi set u smeru koji mu odgovara. Male probleme Novaku je napravio i nezgodan pad na startu meča ali srećom nije bilo ozbiljnijih posledica.

Serdinom seta razmenjen je po još jedan brejk, ali je Novak na kraju uspeo da treći put oduzme servis Hačanovu i da povede.

Taj otpor koji je Rus pružio u prvom setu zapravo je bilo sve što smo videli od njega večeras. Drugi i treći set Novak Đoković je dobio rutinski sa po dva napravljena brejka, tako da je uspeo da pobegne sa terena pre mraka i ode na zasluženi odmor.

Naredni rival Novaka Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona biće Kei Nišikori. On je ranije danas savladao Ernesta Gulbisa i postao prvi Japanac još od 1995. godine koji je uspeo da se plasira među najboljih osam na Vimbldonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Yaya Sanogo
Monday, 09.07.2018
22:09

Ovo mnogo mnogo dobro izgleda. Ogroman napredak od pocetka sezone, ovo veoma lici na starog Novaka, vidi se da je dobio samopouzdanja, napada vise nego pre, ne oslanja se samo na defanzivu, psihicki se mnogo podigao. Nishikori mu nikada nije predstavljao problem, pa nece ni sada. Ajmo No1e, cekamo tu dugo zeljenu titulu, i da nastavis gde si stao.

avatar
PAOLO I POL (SINGER)
Tuesday, 10.07.2018
12:57

Samo na Flesing Medouzu pre cetiri godine mada ja sve nesto mislim da tada i nisu bila bas cista posla isto kao i protiv Mareja pre pet godina u Londonu...

avatar
Amar Zornic
Monday, 09.07.2018
22:05
avatar
Rise up
Monday, 09.07.2018
21:57

Ajde Nole idu bolji dani nadam se. Gledao sam Nisikorija danas ocajan je bio,mucio se sa povredjenim Gulbisom tako da pobeda i polufinale se ne dovodi u pitanje.