Bura zvana "Novak i Australijan open" - Lista ne znači ništa!

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 09.12.2021.
20:15
Izvor: Sportske.net

Slučaj dostiže novi nivo iz dana u dan.

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Prvi čovek australijskog tenisa Kreg Tili izjavio je da nevakcinisani igrači i igračice neće moći da učestvuju na Australijan openu iduće godine.

Mesecima unazad, glavna tema sportskih i teniskih medija jeste potencijalni izostanak Novaka Đokovića sa prvog gren slema u godini. Najbolji igrač sveta se i dalje nije izjasnio da li je vakcinisan ili nije, pa se i dalje nagaća hoće li učestvovati na Australijan openu koji je osvajao devet puta u karijeri.

On se našao na listi učesnika ovog turnira, što je prema mnogima značilo i da su se sve sumnje definitivno uklonile, no, tako ne misli prvi čovek tamošnjeg tenisa Kreg Tili.

"Da razjasnimo još jednom - samo vakcinisani će moći da nastupaju u Australiji.  Jedini uslov pod kojim možete igrati na Australijan openu, jeste da dobijete posebno odobrenu izuzeće australijskih vlastI. Lista koja je objavljena predstavlja samo opšti spisak igrača. To nije ozbavezujuća lista igrača koji će se i naći na žrebu", naveo je Tili.

Podsetimo, Novak Đoković se prijavio i za učešće na predstojećem ATP kupu u Sidneju, što praktično znači da on i jeste vakcinisan ili je makar dobio posebnu dozvolu tamošnjih vlasti, kako je predočio Tili.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke